Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVO

Mladim liječnicima 120 tisuća kuna subvencije za stambeni kredit

subvencije
Dragutin Šantoši/VL
02.11.2010.
u 18:35

Virovitičko-podravska županija otkrila lijek za rješavanje kadrovskih problema u zdravstvenim ustanovama

Suočena s problemom nedostatka liječničkog kadra u Općoj bolnici Virovitica i Domu zdravlja, Virovitičko-podravske županija, koja je i osnivač ovih zdravstvenih ustanova, odlučila je financijski, subvencijom kamata na stambene kredite, privući i zadržati mlade liječnike, stomatologe i farmaceute.

- Uz 30 već podijeljenih stipendija studentima, svakom studentu s područja županije, koji upiše medicinu, farmaciju ili stomatologiju, osiguravamo po 800 kuna stipendije mjesečno do kraja školovanja. Da bismo zadržali mlade liječnike, ponudili smo im desetogodišnju subvenciju na stambene kredite od 1000 kuna mjesečno. Jedini je uvjet da nakon isteka toga roka još 10 godina provedu radeći u sustavu zdravstva naše županije - potvrdio je danas župan Tomislav Tolušić koji je ugovore o subvenciji kamata za stambene kredite potpisao s pet mladih liječnika. Dr. Goran Jelaska došao je raditi u Viroviticu iz Splita, dr. Marina Kirhmajster iz Zagreba, dr. Marko Šantić iz Zagreba, dr. Ivica Šantić iz Bihaća, a dr. Tomislav Ružić je iz Virovitice.

Mladi liječnici oduševljeni su takvim odnosom županije i tvrde da bi i druge županije i gradovi trebali slijediti primjer Virovitičko-podravske županija koja će svakome od njih u 10 godina darovati po 120.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

UD
udrimuski
07:35 03.11.2010.

koji je to sustav, političari nagrađuju one koji primaju plaću iz radničkih džepova , našima novcima a imaju plaće 5 i više puta veće od plaće radnika u industriji. dok oni dobivaju subvencije od 120000kn radnik si nemože priuštiti niti blizu tog iznosa kredit. zar nije logično da subvenciju dobije onaj koji nemože kupiti stan svojim novcem, onaj koji živi od minimalca.

SP
simpa_paket
08:16 03.11.2010.

Jako lijepo i pohvalo što jedna županija ulaže u obrazovanje i zadržavanje obrazovanog stanovništva. Samo meni nije jedno jasno, baš sam jučer gledala neku informativnu emisiju na nacionalnoj televiziji gdje je bila reportaža o tome kako nedostaju liječnici u Osijeku,, Vinkovcima i kako ti isti mladi ( nadobudni ) liječnici i ako su na burzi rada već godinama ne žele doći raditi u manjim sredinama ( svi znamo da je centar svijeta Zagreb ) unatoč tome što im grad osigurava stan, stručno usavršavanje, itd. Kako ti isti koji uporno odbijaju ponude na posao ne gube status na burzi, kako i dalje imaju besplatnu zdravstvenu skrb i zašto nema zakon da nakon završenog besplatnog školovanja moraju odraditi tu svoju školarinu, a ne lijenčariti kod kuće i čekati da se ubace preko veza i vezica u neku bolnicu u Zagrebu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije