Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSUĐENA MU UVJETNA KAZNA

Mladića (23) naživcirao lavež psa pa krenuo pucati po susjedovom prozoru: 'Mogu vas odrobijati 2 godine'

Očevid nakon pucnjave u Retkovcu
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
08.04.2022.
u 10:13

Mladić je priznao da je ''ispalio par metkića'' zbog laveža psa, no pojasnio kako nije rekao da će ih ''odrobijat dvije godine''

Mladić (23) iz Zagreba osuđen je na šest mjeseci uvjetne kazne jer je prošlog ljeta usred noći pucao u susjedov prozor i prijetio mu smrću zbog laveža psa. 

Sve se odvilo u kolovozu 2021. iza ponoći u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu, piše Danica.hr

- Revoltiran lavežom psa susjeda A. i njegove djevojke M., u nakani da ih ustraši i uznemiri, istima vikao da su p***e, da izađu van i da ih može odrobijat dvije godine te je iz airsoft pištolja marke Taurus u smjeru sobe u kojoj su bili ispalio više hitaca. Hici, odnosno “kuglice”, probili su metalnu mrežu protiv komaraca na prozoru, što je izazvalo strah i bojazan za sigurnost i život kod susjeda - navodi se u presudi. 

Mladić je priznao da je ''ispalio par metkića'' zbog laveža psa, no pojasnio kako nije rekao da će ih ''odrobijat dvije godine''.

- Psi nisu prestajali lajati pa sam izašao iz kuće te dozivao susjeda da izađe van da porazgovaramo, ali nitko nije izlazio. Čuo sam kako njegova zaručnica govori ‘on je lud’, misleći na mene. Potom sam ispalio 20-30 metaka koji su završili u prozoru sobe u kojoj su bili - obranio se mladić. 

Susjed i njegova zaručnica pak su kazali kako je Luka došao u njihovo dvorište i krenuo se derati. 

''Šta je p***e, ajde izađite van, mogu vas ja odrobijat dvije godine'', tvrde susjedi da je kazao mladić te govore kako su nakon toga čuli pucnjeve i vidjeli da je u sobu uletjelo nekoliko kuglica. 

U presudi suda stoji kako će mu osim uvjetne kazne biti oduzet airsoft pištolj koji će se uništiti. Olakotna okolnost je bila prijašnja neosuđivanost te da se korektno vladao tijekom suđenja. 

>> VIDEO Petrinjci su ogorčeni grafitima koji su se proteklih dana pojavili u gradu

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:10 08.04.2022.

Klasika za psetare, ne čiste za njima, puštaju ih bez povodca, laju cijelu noć. Ako hoćeš imati psa pa daj se brini onda za njega a ne maltretirati sve oko sebe.

IC
Il Croato
15:34 08.04.2022.

To s psima i njihovim vlasnicima postaje umobolno. Proživaljvao sam nekoliko godina sličnu situaciju i j...... psa koji je zavijao cijelu noć. Kad par noći ne prospavaš aposlutno je razumljivo da te prebaci.

PO
poluprovokator
12:28 08.04.2022.

Susjedi kupili velikog psa. Urbana sredina. Kuća do kuće. Pas u kući ili sam u dvorištu. Nema šetanja, igranja, istrčavanja niti rada s psom. Pas nesocijaliziran. Pas laje bezrazložno i skoro konstantno nekad u rano jutro a nekad kasno noću. Nisam time opterećen ali ženi i ostalim susjedima jako smeta. Vlasnici fini i imućni, kći (20g) nezainteresirana. Oni nisu za psa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije