Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haag

Mladić nije došao na današnje suđenje jer se ne osjeća dobro

ratkomladic
Screenshot Haški sud
08.04.2013.
u 12:31

Predsjedavajući sudac Alphons Orie rekao je u sudnici kako ga je sudski pritvor izvijestio da Mladić tvrdi kako se "ne osjeća dovoljno dobro da bi nazočio postupku" pa je naložio pregled Mladića i izvješće o njegovu zdravstvenom stanju.

Bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, optužen za genocid u Srebrenici, nije jutros došao na suđenje u Tribunalu u Haagu, koje je nastavljeno nakon jednomjesečne stanke, javljaju mediji u Srbiji. Predsjedavajući sudac Alphons Orie rekao je u sudnici da ga je sudski pritvor izvijestio da Mladić tvrdi kako se "ne osjeća dovoljno dobro da bi nazočio postupku" pa je naložio pregled Mladića i izvješće o njegovu zdravstvenom stanju.

Ni odvjetnici Ratka Mladića nisu znali detaljno o čemu je riječ, ali su se usprotivili nastavku suđenja bez Mladića "osim ako se on sam ne odrekne prava na nazočnost". Sudac Orie najavio je da će postupak biti nastavljen bez njega ako liječnici utvrde kako Mladić nije nazočio, a nema zdravstvenih problema. Mladićev odvjetnik najavio je zahtjev da se broj dana suđenja smanji s pet na četiri tjedno. 

>> Rekonstruirali gdje se Ratko Mladić skrivao 16 godina po Srbiji i BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije