Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE NA PRIDEU

Mladić kojem su huligani zapalili LGBT zastavu: Udarali su nas, bio sam izvan sebe

Zagreb: Povorka ponosa pod sloganom "Prajd zauvijek"
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
05.07.2021.
u 10:15

Kaos je nastao kada je drugi mladić pokušao oduzeti zastavu huliganima

Mladić kojem je skupina huligana nakon Zagreb Pridea u subotu ispred Državnog arhiva uzela i zapalila LGBT zastavu ispričao je što se dogodilo. 

Prije nego što je došao ispred Arhiva, mladić je oko struka omotao zastavu jer je to bila jedina stvar kojom se mogao ogrnuti jer je poderao hlače na stražnjici, prenose 24 sata.

– Do arhiva smo došli s južne strane te smo krenuli prema sjevernoj strani. Dok smo prolazili, jedan dečko je uzviknuo: "Kakva ti je to zastava ped**čino?", na što sam ga samo pogledao i nastavio hodati do naše lokacije. Iza mene je hodala moja prijateljica koja mi je brzo prišla te rekla da maknem zastavu sa sebe jer je taj dečko s ekipom počeo ići za nama. Zastavu sam odmah maknuo sa sebe i stavio je metar do sebe na zidić u slučaju da su samo htjeli uzeti zastavu i otići – počeo je priču mladić. 

– Do nas je došla grupa od četiri ili pet mladića obučenih u kratke majice i hlače crne boje, ošišanih na ćelavo. Uzeli su zastavu i u prolazu me jedan od njih udario. Otišli su do sredine trga i krenuli paliti zastavu – govori. 

Kaos je nastao kad je drugi mladić pokušao oduzeti zastavu huliganima koji su ga zbog toga krenuli udarati po glavi i prskati sprejem. 

– U tom trenutku sam bio izvan sebe i nisam popratio što se događa, no moji prijatelji te još neki stariji ljudi koji su bili bliže momcima koji su palili zastavu nazvali su policiju koja je brzo stigla – opisuje mladić koji ipak nije zadovoljan reakcijom policajaca. 

– U tom trenutku počelo se skupljati sve više i više policije, a cijelo to vrijeme djevojke tih homofobnih mladića udarale su druge djevojke i ljude koji su sve snimali. Cijelo to vrijeme policija je bila spora te nije reagirala na njihove udarce te pogrdne prozivke – kaže mladić. 

VIDEO Sandra Benčić na Prideu

Ključne riječi

Komentara 29

ZG
zg1985
10:44 05.07.2021.

stop lgbt terorizmu

DA
Dalajljama2000
10:21 05.07.2021.

Kad su tako ponosni i hrabri i nametali bi mišljenja, na sljedećem prajdu im ne treba interventna policija,pa onog prajda poslije nebi ni bilo.

TO
tomkuk
10:53 05.07.2021.

Nemam ništa protiv vas. Život je kratak pa živite kako želite, ali vaše paradirenje truje mozgove mladih naraštaja. Slobodno paradirajte po nekakvom pustom otoku i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije