Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozlijeđen opasno po život

Mladić (18) se popeo na vagon pa ga stresla struja

hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
21.02.2016.
u 13:14

Kako je priopćila zagrebačka policija, dogodilo se to u subotu u 16.40 na jednom od kolosijeka Ranžirnog kolodvora.

Obijesna mladenačka igra nije dobro završila za M.H. (18) koji je s ozljedama opasnim po život prevezen u Kliniku za traumatologiju, nakon što ga je na Ranžirnom kolodvoru u Zagrebu stresla struja. Kako je priopćila zagrebačka policija, dogodilo se to u subotu u 16.40 na jednom od kolosijeka Ranžirnog kolodvora.

Mladić je tamo bio u društvu s prijateljem te se popeo na jedan od zaustavljenih vagona. No u jednom trenutku previše se približio naponskoj mreži te ga je u doticaju s mrežom stresla struja. Njegov je prijatelj pozvao Hitnu koja ga je prevezla u Kliniku za traumatologiju, gdje se liječnici bore za njegov život. Ovakve situacije, na žalost, nisu rijetke, pa je tako u srpnju 2015. u Karlovcu zbog penjanja na vagon nastradao 12-godišnjak.

Prema podacima Hrvatskih željeznica (HŽ), objavljenim laniu medijima, od 2010. do 2014. bilo je deset strujnih udara zbog penjanja na vagone, pri čemu je jedna osoba poginula dok ih je 12 bilo teško ozlijeđeno.

A među tih 12 teško ozlijeđenih osoba, pet ih je bilo u dobi od 18 godina.

>> Hrvatska u plinskoj regiji s Austrijom, Mađarskom, Italijom i Slovenijom

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zajgorec
14:29 21.02.2016.

opet manjina???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije