Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKA JOSIĆ:

Mladi trebaju sigurnije okruženje za rad i napredak

Zagreb: Željka Josić o samovolji SDP-a u Sisku
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.08.2020.
u 07:20

Ured za demografiju i mlade otvara vrata svim mladima koji znanjem, iskustvom i inicijativama žele sudjelovati u stvaranju naše svakodnevice i doprinijeti podizanju kvalitete života u zemlji.

Državna tajnica Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade, liječnica i bivša zastupnica Željka Josić jučer se prvi put obratila javnosti i to čestitkom mladima u povodu Međunarodnog dana mladih. Ističe da će Vlada nastaviti provoditi aktivnosti koje otvaraju mogućnosti i bolje uvjete u ostvarivanju prava mladih i potiču ih na aktivno sudjelovanje na lokalnoj, državnoj i europskoj razini.

– Posebna pozornost posvećivat će se poticanju uključivanja mladih u stvaranje uvjeta za osobni razvoj i razvoj društva u cjelini, osiguravanjem sigurnijeg okruženja za rad, osobni napredak i podizanje obitelji – navodi Josić.

Ured za demografiju i mlade otvara vrata svim mladima koji znanjem, iskustvom i inicijativama žele sudjelovati u stvaranju naše svakodnevice i doprinijeti podizanju kvalitete života u zemlji. Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza, proglasila je Opća skupština UN-a 1999., a tema ovogodišnjeg je „Angažiranje mladih za globalno djelovanje“ kojom se želi istaknuti načine na koje sudjelovanje mladih lokalno, nacionalno i globalno obogaćuje nacionalne i multilateralne institucije i procese. Josić je istaknula i da u vremenu pandemije poziva mlade da odgovornim ponašanjem budu primjer i nositelji globalne inicijative podizanja svijesti o „novom normalnom“ i jačanju međugeneracijske solidarnosti i dijaloga kako bi zaštitili najbliže i osigurali svoju budućnost

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:33 13.08.2020.

samo prazne price...ucinite nesto konkretno kao u mađarskoj...dajte mladim obiteljima zajmove ...pa ce biti i djece i zivota...ovako sve sto ste ucinili ne daje ucinke..stanovnistvo skoncentrirano u zg i okolici nesto u splitu i okolici ..a sve ostalo je poluprazan prostor...itd

MA
matkopeic
10:50 13.08.2020.

Ma dajte, uhljebi jedni. Riješite mladim obiteljima : stambeno pitanje putem izgradnja stanova od strane države, a ne pogodovati bankama i građevinskom sektoru putem POS cirkusa. jedan od modela je da se plaća stanarina, a naokon određenog perioda se možeože stan otkupiti. Zašto je to moglo u doba komunizma, a danas ne,... ...kao puni smo love iz EU? Drugo, svim mladima osigurati minimalni posao,.....to nije jednostavno no mora se početi raditi na tome i stimulirati privatni sektor, obrt putem smanjenja poreza, osiguranje poslovnih prostora (mladima, ne rođacima. kumovima, županima i njihovim tajnicama), može se ovdjei napisati roman...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije