Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMALA SREĆU U NESREĆI

Mladi policajci pronašli i spasili turistkinju koja je otišla u šetnju pa se izgubila u šumi i ozlijedila

Hoteli i vile na Malom Lošinju
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
07.06.2022.
u 12:14

Otišla je u šumu, a kako se ni nakon nekoliko sati nije vratila u kamp Trasorka, a sa sobom nije ponijela mobitel, član obitelji obavijestio je policiju o njezinu nestanku

Želja da se ode malo prošetati po obližnjoj šumi, umalo je bila kobna za 38-godišnju njemačku turistkinju. No izgubila se, a za njom je organizirana potraga koja je sretno okončana, zahvaljujući, kako je priopćeno iz policije, mladim policajcima koji su  je našli.

Avantura, koja je srećom imala sretan završetak, počela je 6. lipnja oko 20 sati, a okončana je u 3.40 u noći na 7. lipnja. Turistkinja  je oko 20 sati otišla iz kampa na području Malog Lošinja.

Otišla je u šumu, a kako se ni nakon  par sati nije vratila u kamp Trasorka, a sa sobom nije ponijela mobitel, član obitelji je obavijestio policiju o njezinu nestanku.

Policajci su promptno reagirali te su zajedno sa suprugom 38-godišnjakinje krenuli u potragu za njom. Išli su kroz šumu te su je dozivali. I ona je dozivala u pomoć, što je čuo njezin suprug. Uskoro su je policajci našali na nepristupačnom terenu. Zajedno su je iz kamenjara i teško pristupačnog terena iznijeli na ravno tlo nakon čega su pozvali hitnu pomoć jer je turistica bila ozlijeđena. U međuvremenu su joj dali tekućinu te su je utoplili.

Ona im je ispričala kako se izgubila, odnosno dezorijentirala u šumi dok se vraćala u kamp. U nekom je trenutku krivo stala, izvrnula nogu te pala niz kamenje na nepristupačan teren. Hitna ju je prevezla u Dom zdravlja Mali Lošinj, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Ona i njezin suprug zahvalili su mladim policajcima koji su sudjelovali u njezinu spašavanju, navevši da su potraga i spašavanje bili izvrsno koordinirani. 

>> VIDEO Zapalio se ZET-ov autobus u Novom Jelkovcu, oštećeno stajalište i automobil

Komentara 4

ER
erosaonogasvijeta
19:44 07.06.2022.

U glavnom decki su napravili svoj posao.

ZA
zagabria7
12:45 07.06.2022.

Puhvala mladim policajcima. Naši ljudi općenito mare i voljni su pomoći, to nam je i dobra reklama u turizmu

Avatar Cohen
Cohen
14:41 07.06.2022.

Uvala Čikat je prekrasna, no bolje da šetnja kroz nepoznato šumovito područje ne počne tek u večernjim satima. Još bez mobitela. Izgledno da su se supružnici prethono porječkali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije