Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržat će gay pride

Mladi HNS-a: Želimo građansko društvo po mjeri svih pojedinaca

gay pride (1)
Dino Stanin/PIXSELL
Autori: luc, mvi/VLM
06.06.2012.
u 12:15

Priopćenjem vezanim za gay paradu u Splitu oglasila se i Delagacija EU u Hrvatskoj

Država nije regulator seksa i braka već samo instrument zaštite građanskih sloboda od nasilje i diskriminacije, instrument koji pokazuje kako je sloboda svakog pojedinca neupitna vrijednost koju treba zaštititi, a ne dopustiti da razne marginalne skupine traže zabranu održavanja povorke ponosa, koju i ove godine snažno podupiremo. Traženje zabrane zapravo je izokrenuti oblik slobode, protivan ustavnom poretku i načelu slobode pojedinca, poručili su mladi HNS-a.

Još jednom su podsjetili kako borba za ljudska prava nije ni blizu svome kraju, što po njima najbolje pokazuju događaji na prošlogodišnjem splitskom gay prideu te upozoravaju kako u Hrvatskoj i dalje postoji diskriminacija i to zbog konzervativno-klerikalnih utjecaja na zakonodavce.

Posebno apeliraju na državu čija obveza je štititi sve pojedince, a tako i one koji su žrtve vrlo raširenog fizičkog i psihološkog nasilja u obitelji, odnosno od strane ukućana, često motiviranog homofobijom kao i drugim oblicima netolerancije. Nužno je povisiti kazne za takve zločine.

Želimo građansko društvo po mjeri svih pojedinaca, a ne društvo po mjeri partikularnih interesa i nasilnika te ćemo se kao Mladi HNS-a već tradicionalno priključiti povorci, poručili su.

Oglasila se i Delegacija EU u Hrvatskoj

Danas se priopćenjem oglasila i Delagacija EU u Hrvatskoj iz koje su poručili kako pozorno prate događaje oko organizacije gay pride-a u Splitu kao i javnu raspravu koja se oko toga vodi. Napominju važnost poštovanja ljudskih prava, te podržavaju najavu nekih političara iz vladajuće koalicije koji su najavili sudjelovanje u povorci.

Također su izrazili zabrinutost homofobnim izjavama nekih lokalnih političara.

Komentara 31

OB
-obrisani-
15:38 06.06.2012.

Pedersku paradu ne bi mogli organizirati homoseksualci u Hrvatskoj niti bi mogli dizati toliko prašine oko sebe, niti im je to zapravo potrebno, niti bi se događalo da nije stranih sponzora i centara moći koji sve potiču i financiraju sa svojim ciljevima i razlogom. Tko shvaća o čemu se radi, jasno mu je. Velikobritanska politika želi potpiti Hrvatsku, Foreign Office i Amnesty International lome sve pred sobom. "Uvoz demokracije" podrazimijeva slabljenje nacionalnih spona i jedinstva unutar naroda, urušavanje morala i ponosa, kulture, zajedničkih vrijednosti... Paradiranje je jedan od koraka do "ubijanja nacije u pojam" i dio je šireg plana uspostave novog svjetskog poretka.

TO
tony591
12:30 06.06.2012.

-hehe,.po mjeri Čačića,.našle se mustre iz prave stranke,.HNS doo.

OS
osica
13:06 06.06.2012.

"svi idu na paradu - ja baš ne idem."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije