Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriven ubojica
Povratak na članak

Azilant iz Eritreje priznao da je ubio majku i sina u švedskoj Ikei

Nožem je ubio 55-godišnju majku i 28-godišnjeg sina u u lokalnoj Ikei u Vaesteraasu, a sada mu slijedi deportacija

Komentari 23

PA
pahulja
00:50 14.08.2015.

Svedi su odavno izgubili muda. Eritreja, pola muslimana, pola krscana. Zbog cega nisu napisali imena tih ubica? Da im mozda nije neugodno, jerbo su kojim slucajem muslimani. Mi bi zeljeli znati imena. Ti isti stizu za 01 09 u Hrvatsku i znajte da ne samo ubijaju nego i siluju, gang rapes i onda jos i osakate zenu. Neka im se nitko ne priblizava, ljudi moji! Ti vecinom muskarci, nisu nikad spavali s zenom i neko im je rekel da je Evropa obecana za muslimane, da ce spavat sa zenama i da ce sve dobiti odmah, mislim i stan i auto i zene i puno love i dobre poslove. Eh, kad se ti mladi muslimani razocaraju tj kad shvate da nikad nista od gore pomenutog tada ubijaju i ako nisu vec radikalizirani, radikaliziraju se. HRVATSKA VLADA RADI PROTIV HRVATSKOG NARODA.

VL
Avatar ucjena
ucjena
22:20 13.08.2015.

Oooo! to je pocetak, a zasto je nasumce njih? pa onda zrvuje sebe!

VL
Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
01:38 14.08.2015.

ovo meni sve lići na neku novu veliku seobu naroda

VL
OK
okus
06:38 14.08.2015.

Hrvatska nema financija za zbrinhavanje izbjeglice. SAD, Kanada, United Kingdom.... stvorili su ih pa nek si ih uz- me- ju!!!

VL
BR
Branko102
09:07 14.08.2015.

Švedska je zemlja koja godišnje prima preko 70.000 imigranata, uglavnom iz trećeg svijeta, a taj se broj svake godine povećava. Etnički Šveđani će biti manjina u Švedskoj, prema nekim izračunima, za svega trideset godina. Nekoliko godina nakon toga, muslimani će postati većina. Koliko ih stvarno u Švedskoj ima ne zna se – država ne samo da ne objavljuje nego striktno zabranjuje i obeshrabruje objavu takvih podataka. No, neki podaci pokazuju da se populacija muslimana udvostručila u posljednjih 14 godina, i da ih sad ima nešto manje od 700.000. To ne djeluje kao prevelik broj za Švedsku, radi se o nešto preko 7 posto stanovništva, no njihov broj rapidno raste. U periodu između 1998. i 2012. broj muslimana u Švedskoj je rastao za 7,85 posto godišnje – dakle, populacija muslimana se udvostručuje unutar jednog desetljeća. A Švedska i dalje vodi liberalnu imigracijsku politiku – i dalje je liberalizira. Švedske imigracijske vlasti – Migrationsverket – su 2012. procijenile da će se 174,500 novih imigranata sliti u zemlju u iduće dvije godine, dakle do početka ove. Većina njih će završiti kao kronični socijalni slučajevi. Ukupna populacija Švedske je oko 9 milijuna ljudi: od toga, Šveđana je danas tek dvije trećine, ostalo su imigranti. Preko 600.000 novopridošlih muslimana i oko dva milijuna imigranata prve i druge generacije.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:45 14.08.2015.

eto, naša politika ovakve ljude nama dovodi u naše susjedstvo. zašto bi azilanti bili tamo negdje daleko od političara, ja bih iz odmah uz zgradu vlade i sabora smjestio. pa da vidimo kad će iz zgrade vlade navečer i kakoko izlaziti ministri, ministrice, a u haustoru će sjediti desetak eritrejaca, somalijaca. mi te azilante ne smijemo primati. nek ih prime oni koji zarađuju na njihovoj muci, oni koji su im razorili zemlje. a to su ipak amerikanci, englezi, nijemci, francuzi, talijani, španjolci. to su adrese na koje trebaju ići. a ne hrvatska. vidite, tko bi rekao, još ćemo mi žaliti za onih 250.ooo srba koji su 95-e otišli.

VL
BR
Branko102
09:42 14.08.2015.

Silovanje i brutalno ubojstvo hrvatske studentice Jelene Ivanišević u Švedskoj iz 2007g.---------------------------------------------25-GODIŠNJI Venkateshwar Reddy Pullagurla, indijski student u Švedskoj koji je silovao i ubio Jelenu Ivanišević iz Ogulina, danas je za svoj zločin osuđen na samo jedanaest godina zatvora, aa uslijedili su i nalog o deportaciji i doživotna zabrana ulaska u tu zemlju. Sudac koji je donio presudu, Staffan Ridholm, prilikom izricanja presude kazao je da je Pullagurla, koji je navodno bio zaljubljen u djevojku koju je ubio, pokazao najveću okrutnost i nemilosrdnost prekrivši čvrsto Jelenina usta i nos, pri čemu se nesretna studentica iz Ogulina, koja je u Švedskoj novac zarađivala kao dadilja, ugušila, prenosi India Times. Pullagurla je optužen pod tri točke optužnice. Prva se točka odnosi na drogiranje i silovanje 20-godišnjakinje u noći 28.siječnja 2006.godine u restoranu u kojemu je radio u Gothenburgu. Ime djevojke na sudu nije otkriveno. 25-godišnjak je po ovoj točki također proglašen krivim, a kazna koju treba odslužiti za ovaj zločin uključena je u kaznu koju služi za ubojstvo Jelene Ivanišević. Druga točka teretila ga je za pokušaj silovanja "više od jedne malodobnice", nakon što ih je drogirao u noćnom klubu "Moulin Rouge" u noći sa 3. na 4. ožujka, također prošle godine. Pullagurla je oslobođen ove točke optužnice. Dvije 14-godišnje djevojčice koje je Pullagurla, kako se sumnjalo, pokušao silovati nakon što ih je onesposobio vinom i narkoticima, prepoznale su svog napadača nakon što je uhićen za ubojstvo Jelene Ivanišević i prijavile ga policiji. Treća ga je točka optužnice teretila za ubojstvo i silovanje 20-godišnje Hrvatice pod iznimno okrutnim okolnostima. Jelenino tijelo pronađeno je u domu švedske obitelji kod kojih je radila kao dadilja. U trenutku ubojstva obitelj je bila na odmoru. Nakon što su Jelenini prijatelji prijavili njen nestanak, policija je posjetila kuću u kojoj je radila i živjela i pronašla njeno truplo. Vjeruje se da je ubijena 8. travnja, na uskrsnu nedjelju, nekoliko dana prije nego što je pronađena. Osumnjičeni muškarac uhićen je 17. travnja, te je ubrzo priznao krivnju za ubojstvo. Zna se da je osumnjičeni pohađao ista predavanja kao i Jelena na sveučilištu u Gothenburgu.

VL
BR
Branko102
09:28 14.08.2015.

I za kraj.Tko stoji iza ovog isceniranog imigrantskog udara na EU ??? -------------------------------------------------------------------- No, neki pak smatraju da Švedska ipak nije dovoljno multikulturalna. Među njima je Barbara Lerner Spectre, koja vodi Paideiu – Europski institut za židovske studije u Švedskoj, organizaciju financiranu od švedske vlade i Wallenberg Fondacije u svrhu promoviranja židovskih interesa. Kroz organizaciju “One Sweden” kojoj je također na čelu, promovira pak multikulturalnost. Spectre se proslavila 2010. nakon intervjua za IBA-News. Video je postao “viral” na internetu, pa je pokrenuta kampanja da se taj i druge njene video uratke ukloni s interneta i Youtubea. No, jedan video i danas postoji, a u njemu Barbara kaže: “Mislim da oživljava antisemitizam, jer u ovom trenutku Europa još nije naučila kako biti multikulturalna, i mislim da ćemo mi (Židovi) biti dio te bolne preobrazbe, koja se mora dogoditi. Europa neće biti monolitno društvo kao u nekim prošlim stoljećima. Židovi će biti u središtu toga. To je ogromna preobrazba za Europu. Ona sad idu prema multikulturalnom načinu života, i Židovima će se zamjerati zbog naše vodeće uloge. Ali bez nas u glavnoj ulozi, i bez te transformacije, Europa neće preživjeti”, kaže ona u priloženom videu.Problem s Barbarom, inače suprugom glavnog štokholmskog rabina, nije taj što zastupa multikulturalnost, nego što ne zastupa isto u Švedskoj što zastupa u Izraelu. Naime, ona je istaknuti cionist i pobornik okupacije Palestine, a na okupiranim područjima joj žive djeca i unuci. U Švedskoj podržava multikulturalnost i uvoz muslimana, u Izraelu podržava šovinizam i etničku i kulturnu isključivost. -------------------------------------------------------- P.S.Dakle sve je jasno kao dan.Nevladine udruge,koje su osnovali cionisti, koji ih financiraju,ali zadnjih godina su prisilili matične države da dijele troškove njihove subverzivne petokolonaške politike,podupiru uništavanje EU sa kontroliranim kaosom useljenika,pretežno muslimana,iz država koje su cionisti razorili ( Irak,Libija,Sirija,Afganistan) te Maroka,Tunisa,Somalije,Etopije, Pakistana itd. U Hrvatskoj soroševi "Centar za mirovne studije,Documenta itd. već su po napucima svoje središnjice izvana,osigurali logističku podršku tražiteljima azila u RH.

VL
VM
vojislav.miljevic
11:03 14.08.2015.

Evropa treba da slijedi primjer Australije!!! NEMA AZILA!!!!!SAMO LEGALNO USELJENJE!!!

VL
BR
Branko102
09:13 14.08.2015.

Broj nasilnih zločina na sto tisuća stanovnika je devedesete u Švedskoj bio gotovo upola manji nego u SAD,aanas je više nego dvostruko veći . Stockholm bilježi najveći broj silovanja od svih gradova u Europi, a preko 99 posto njih počine imigranti, iako su službene statistike nedostupne. Doduše, za to što je to grad s najviše silovanja zaslužni su dijelom i strogi švedski zakoni koji vrlo široko tumače pojam silovanja, ali i dalje ostaje činjenica da Švedska bilježi tri puta više silovanja od europskog prosjeka, i da broj silovanja raste 5 posto godišnje.Poznat je slučaj Elin Krantz, 27-godišnje plavuše koja je bila aktivist za prava imigranata i “obojenih”, a prema nekim izvorima ona djevojka koja se pojavljuje u spotu “Blanda Upp” koji je financirala švedska vlada kako bi promovirala miješanje rasa. Odnosno, plavuša koja pjeva iskrivljenu švedsku himnu dok simulira odnos s crncem. Nju jeb rutalno silovao i ubio 23-godišnji imigrant Ephrem Tadele Yohannes, koji ju je jedno veče sreo u tramvaju, a njeno izmasakrirano tijelo bacio na stijene na rubu šume u koju ju je odvukao. Ephrem je rođen u Etiopiji, a prvo je emigrirao u SAD gdje je počinio brojne prijestupe i zločine i odležao 13 mjeseci u zatvoru u Virgniji, pa se potom žalio da je žrtva rasizma u Americi i dobio švedske papire. Dobio je 16 godina zatvora, s tim da će vjerojatno izaći nakon pola odslužene kazne.

VL
VE
very
10:43 14.08.2015.

nažalost žalim za onim vremenom kad su se mirovine ostavljale u poštanska sandučića,toliko ubojstava u Goteborgu skoro svaki dan,silovanja,prosjaka,dijelovi grada kao u Bronx-u,previše iskorištavaju njihovu dobrotu

VL
DU
Deleted user
16:07 14.08.2015.

hrvati ne zele te kulture neka ih evropa grli to im se obija u glavu pa prema tome treba se dici protiv tih odluka nekih politicara koji skupljaju jeftine poene na stetu drzave i sviju nisu dobrodosli i bolje da idu sto dalje pogotovo poslije ovakve drame tu ima i isilovaca ubacenih koji ce praviti nec u cijeloj eu i teror.odjebite stim dok nece biti kasno

VL
DU
Deleted user
20:33 14.08.2015.

Čovjek se mora zapitati jesu li ti Šveđani ( mislim na tzv. obične građane, a ne političku elitu) ljudi ili im je u tolikoj mjeri ispran mozak da su izgubili to svojstvo. I nakon ovakvih zločina oni i dalje mirnoo promatraju što se događa i trpe izdajničku političku elitu koja radi na uništenju vlastitog naroda.

VL
IB
ivan.biljan68
15:30 14.08.2015.

Tavog smrada,koji je u stanu,da oduzme nekome jedini život,treba za opomenu zazidati u neki mali prostor,da ima otvor za hranu,i pustiti ga da se udavi u vlastitim fekalijama. Emeritus.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.