Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva prazna mjesta

Mladen Bajić kandidirao se za ustavnog suca

Mladen Bajić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.02.2015.
u 13:07

Već se neko vrijeme, podsjetimo, spekulira da će upravo on postati Ustavni sudac, SDP-ovci su već nekoliko puta govorili da bi on bio dobar kandidat

Noćas točno u ponoć završio je rok za prijave na dva prazna mjesta na Ustavnom sudu, a među posljednjim kandidatima koji se prijavio na javni poziv bivši je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Već se neko vrijeme, podsjetimo, spekulira da će upravo on postati Ustavni sudac, SDP-ovci su već nekoliko puta govorili da bi on bio dobar kandidat s potrebnim kvalifikacijama, no tek sada s njegovom službenom prijavom na natječaj, jasno je da bi vrlo lako on mogao biti i izabran. Iako je natječaj zatvoren, saborski Odbor za Ustav konačno zaključenje liste kandidata napravit će u petak kada stignu i posljednje prijave koje su možda slane poštom te nakon toga obaviti i razgovore sa svim prijavljenim kandidatima.

Osim njega, dosad su se prijavili i profesorica prava iz Rijeke, ustavna stručnjakinja i vanjska članica Odbora za Ustav Sanja Barić, bivša pravobraniteljica Mila Jelavić, sutkinja Ivana Čalić koja je presudila Ivi Sanaderu i HDZ-u, bivša ustavna sutkinja Nevenka Šernhorst koja se već nekoliko puta neuspješno javljala na natječaj, jednako kao i sutkinja Visokog prekršajnog suda Antonija Kovačić, zatim odvjetnik Boris Kozjak koji se javljao i za natječaj za pučkog pravobranitelja, javni bilježnik Anđelko Stanić, odvjetnici Želimir Brozović i Šime Savić te Dubravko Ljubić koji još od 1996. radi na Ustavnom sudu, prvo kao stručni savjetnik, pa voditelj Službe za prethodni ispitni postupak te od lani kao viši ustavnosudski savjetnik.

>>Tko su kandidati za dva slobodna mjesta na Ustavnom sudu

 >>Cvitan najavio skretanje s pruge kojom je plovio Bajić
 

Komentara 41

CI
cicibela
13:22 19.02.2015.

To, meštre! Nakon 12 godina prikrivanja kriminla, zaslužio si neku sigurnu zavjetrinu gdje te nitko neće prozivati za nečinjenje. Nego, Nijemci iz Münchena nešto nisu zadovoljni tvojim neradom i metodam, pa najavljuju monitoring i istragu. Dobro se sakrij u Ustavnii sud, da te ne nađu.

LA
Latz
13:50 19.02.2015.

Čovjek koji je napravio smijuriju od državnog tužiteljstva je dobar kandidat za ustavnog suca .... i onda se ljudi pitaju zašto se mladi mahom iseljavaju iz ove žabokrečine...

OB
ObrenM
13:33 19.02.2015.

Pjevacica Kovacicek pjeva pjesmu:Zena za sva vremena,a tu pjesmu sa mskarcem u glavnoj roli neka pjevaju:Bajic,Perkovic,Mustac i ini njima slicni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije