Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lipovljani

Mlade nade dizajna na Smotri županijskog likovnog stvaralaštva

smotra županijskog likovnog stvaralaštva (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/4
01.03.2013.
u 13:30

Od pristiglih radova iz svih škola na županiji povjerenstvo je odabralo 15 kreacija

LIPOVLJANI – Mlade nade modnog dizajna, učenice osnovnih škola, ponosno su pokazale svoje radove na „15. Smotri županijskog likovnog stvaralaštva“. U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, gdje je održana svečanost, izloženi su najbolji radovi pristigli na natječaj čija je tema „moda“ trebala spojiti kulturnu etnobaštinu i ekologiju. Od pristiglih radova iz svih škola na županiji, povjerenstvo je odabralo 15 kreacija, kojih se ne bi postidjela ni jedna modna revija, izrađenih od neuobičajenih materijala, s puno mašte i detalja.

Svoj rad Ana Kremenjaš, učenica osmog razreda OŠ "Ivo Kozarčanin“ iz Hrvatske Dubice, izradila je od plastične vreće za smeće, papira i konca. Iako često nešto šiva i kreira za sebe, kaže da su joj materijali koji je koristila u izradi kreacije za smotru bili pravi izazov. Uspjeh na županijskoj smotri i odlazak na Državno natjecanje nekima od učenica bit će i poticaj da nastave svoje daljnje školovanje u modnoj i tekstilnoj industriji.

A poticaj vrednovanju darovitih učenika daje i županija, kako je naglasio Andrija Rudić, zamjenik županice, kroz Zakladu „Iskra“, za darovite i kreativne učenike, dano je skoro pola milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije