Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJA Uređivat će se središte Gorjana s 1,5 mil. kuna

Mještani čekaju i novu sportsku dvoranu

10.11.2008.
u 16:37

Izgradnja nastavno-sportske dvorane i uređenje središta sela prioriteti su Općine Gorjani, pri čemu vladajući računaju na daljnju pomoć države. Istaknuli su to načelnik općine Tomislav Stažić i njegov zamjenik Stipo Milardović na sastanku sa saborskim zastupnikom Tomislavom Ivićem.

Gradnja početkom 2009.
I dok se na prvu lopatu za dvoranu za koju je ishođena potrebna dokumentacija već dulje čeka, uređenje središta Gorjana novi je općinski projekt koji treba obnoviti izgled tog mjesta.

Vrijednost sportske dvorane je 4,5 milijuna kuna, a budućeg trga 1,5 milijuna kuna, rekao je načelnik Stažić. Zbog porasta troškova, prošloga mjeseca potpisan je i aneks ugovora prema kojemu će Općina osigurati dodatnih pola milijuna kuna za izgradnju dvorane. A, s obzirom na visinu svoga proračuna, očekuje potporu države.

– I do sada je bila velika podrška države i saborskih zastupnika, posebice Tomislava Ivića i Vladimira Šeksa, pa je u ovu Općinu unazad dvije godine uloženo oko pet milijuna kuna državnih sredstava – rekao je Stažić, naglasivši da je s Ministarstvom regionalnog razvoja Općina potpisala sporazum o osiguranju 90 posto novca za izgradnju dvorane, te 400.000 kuna za uređenje centra sela.

Ivić je najavio da će ovaj tjedan biti objavljen natječaj za izvođača radova koji će dvoranu graditi, a početkom 2009. godine, nada se kako bi počeli radovi. Podržao je Ivić općinski projekt uređenja centra sela, preporučivši da se kandidira za sredstva Fonda za regionalni razvoj. Saborski zastupnik tako inzistira i da Općina uloži dodatne napore kako bi se riješilo sporno pitanje dovršetka društvenog doma u Tomašancima.

Problem je DVD dom
– Ni nakon održanog sastanka na kojemu smo nudili suradnju za završetak projekta, stvari se, zbog raznoraznih prepucavanja i političkih igara, nisu pomaknule – rekao je Ivić naglasivši da Općina ne traži vlasništvo nad domom, kako Tomašančani tumače, već samo investicijsko pravo do završetka radova, a dom će ostati u vlasništvu DVD-a Tomašanc.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije