Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESEDAN IZ SPC
Povratak na članak

Porfirije: Pravoslavna crkva je pogrešna adresa za ljutnju zbog papine izjave o Stepincu

Puljić: Papina izjava uzburkala javnost, konzultiranje Pravoslavne crkve je presedan.

Komentari 51

DU
Deleted user
19:57 09.05.2019.

Ima pop pravo, nisu pravoslavci krivi kaj je Papa papak

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
21:29 09.05.2019.

U pravu su i nadbiskup Puljić i metropolit Porfirije. Odluku o kanonizaciji donosi Vatikan, pravoslavna crkva se o tome ne pita. Ideja da papa pita neku pravoslavnu crkvu o tome da kanonizira kardinala jeste presedan.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
19:59 09.05.2019.

Papa Franjo je sve dobro rekao, kao što je naglasio i gospodin Žalimir Puljić. U to ime čestitam im Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom i nacizmom!

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
21:29 09.05.2019.

U pravu su i nadbiskup Puljić i metropolit Porfirije. Odluku o kanonizaciji donosi Vatikan, pravoslavna crkva se o tome ne pita. Ideja da papa pita neku pravoslavnu crkvu o tome da kanonizira kardinala jeste presedan.

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
20:34 09.05.2019.

Cijeli svijet zna tko su bile ustaše i da je Alozije bio u njihovoj službi.

VL
màrley
21:11 09.05.2019.

Sta laprda Puljic da je konzultiranje pravoslavne Cerkve presedan? Pa nije to obicna pravoslavna Crkva, nego Srpska Pravoslavna Crkva. Oni imaju svoju vlastitu Crkvu kao i Britanci i Rusi, oni su poglavari svoje Crkve, nisu oni pod nicijom komadom kao i mi pod Vatikanom. Oni su bili ugledna Kraljevina kroz povijest, imali svoga Kralja, poglavara svoje Monarhije, na istom nivou kao i Papa i Britanska Kraljica, zato je Papi stalo sto ce oni reci, inace bi on davno to likvidirao, ali ne smije posto se i njih nesto pita u svijetu religija. Vidite kako Makedoncima nije priznata Cerkva, zato sto je oni ne priznaju. Tko je vama kriv sto vi nemate svoju Cerkvu, Tito vam je nudio, on bi to isposlovao kod Britanske Kraljice, ali vi niste htejli, pa se sada pipajte.

VL
AL
Alex357
03:12 10.05.2019.

Kada se o svetcima raspravlja da li su koljaci, kakvi su vam onda ostali? Strasno

VL
VE
vemkaf
03:35 10.05.2019.

Stepinac je zlocinac, pogledajte fotke, uvjek je sa ustasama i fasistima, zagovornik nasilnog pokrstavanja,.........Ratni zlocinac ne moze biti svetac.Doticni je odgovoran za smrt 3427 djece u tri iskljucivo djecja logora,jedina u svijetu, u Jastrebarskom koja su bila pod upravom Kaptola dakle i Stepinca.

VL
VE
vemkaf
03:36 10.05.2019.

::::::::: Stepinac je bio uz Pavelica....u Rimu je poznato. Naravno da Vatikan nece tu zlocinacku hulju uzdizati, ne treba im medunarodna blamaža.

VL
VA
vadis
01:28 10.05.2019.

Stepinac je pomagao ustasiju zato ne moze biti svetac. Pitanje? Zasto je nekima stalo da on bude svetac, sto se s tim dobiva? Pro ustaskim elementima je stalo da se nekako rehabilitira ustaski rezim. A to nema veze sa svetoscu, to je politika.

VL
KO
komar64
18:22 10.05.2019.

Niste vi pogrešna adresa več ste pogrešna crkva.

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
19:51 09.05.2019.

He he, kud je ovo otišlo. Drug Papa je malo počeo biti čudan. Kad bi kod njega dolje pitali da li je svetac Che Guevara, Fidel Castro ili Pablo Escobar, imao bi trilemu, a ne samo dilemu kao ovdje. Pitati praoslavne, da li je to ok da katolik bude svet, stvarno je dobra odluka. To ti je isto ko kad bi u Zagorju pitao susjeda koji ti je preorao među, - tko je kriv i jel bi ti možda mogao biti u pravu.

VL
LL
lipi.lipi7
00:40 10.05.2019.

Da ste bili pametni tu se ne bi ni petljali. Vaša svagdje mora biti zadnja pa kad dobijete "po glavi" onda vam svatko kriv.

VL
DU
Deleted user
20:19 09.05.2019.

Ako Papa Franjo nastavi ovim tempom doci ce do jos jednog raskola u katolickoj Crkvi. Ovaj bi mogao biti i koban

VL
JU
juma
20:37 09.05.2019.

Imas pravo Porfirije, bolje ti nama zapjevaj jednu pjesmu.

VL
Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
20:26 09.05.2019.

Tako je Porfirije, taman posla da pravoslavna crkva odlučuje o bilo čemu što je vezano uz katoličku

VL
AV
avalon22
20:10 09.05.2019.

Ma Irenej je Bergogliju samo paravan, ne budite naivni!

VL
NE
Neonacionalist
19:53 09.05.2019.

Izgleda da su bolje šanse kako će Papa Franjo prije proglasiti Irineja za sveca nego li našega blaženoga mučenika Alojzija Stepinca . Inaće glede ovog veoma razočaravajućeg Pape dovoljno je vidjeti tko što o njemu govori , ja bih recimo kao zanimljiv primjer uzeo zločinca Šešelja koji ga hvali i podržava te je veoma zadovoljan njime za razliku od prethodne dvojice koje je žestoko napadao i kritizirao te pisao čak i one svoje knjige sa veoma uvredljivim naslovima . I moram se složiti sa Porfirijem da zaista SPC nije adresa na koju bi hrvatski biskupi , svećenstvo tj.kler ili sami vjernici trebali upučivati bilo kakve osude ili negodovanja uostalom njihov stav ne samo o Stepinci nego i generalno o hrvatskoj državi i narodu je jasan i odavno poznat ali je sramotno i otužno kako u Vatikanu zapravo ovime ponižavaju odani hrvatski narod .

VL
Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
22:05 09.05.2019.

Papa kaže da je Irinej OK tip i kako s njime treba još poraditi na nekim detaljima oko Stepinca, jer je važna istina.Carigradski patrijarh je pak javno rekao da SPC laže i te laži širi već preko 800 godina.Dakle, o kojoj će to i kakvoj istini Irinej Papi govoriti ?

VL
MA
Malenkost
20:30 09.05.2019.

Evo gdje se je uvukla katolicka Crkva. Umjesto da vec 1997 sami otvore ponovni pravni postupak te dokazu kako je, kao sto tvrde, Stepinac nevin, oni su pokusali na vrat na nos dobiti "Sveca". Zasto Crkva nije napravila taj itekakoo vazan korak za "Blazenog"? te dokazala da je on skroz nevin, ako je to uopce moguce? Cega su se bojali? Zasto je vrh Crkve bio i protiv Lustracije? Itekako se to dade logicno rasclaniti. Papa je, svojim (ne)promisljenim ? izjavama, hrvatskoj Crkvi dao tesku i pretesku verbalnu "Pljuscetinu". Naravno da je kod Nad i -Biskupa sad zucna kesica za perkipiti. Sljepimice su usli u zamku a s procesom mogli itekako nastetiti ovim sad sto plesu svoj pir radosti, jas potaknuti papinskim izjavama. Bez Lustracije Drustva i Crkve same nista se nece pomaci na bolje, razdor ce biti sve veci. Jadno, jadno i jadno. Ovaj Irinej je u pravu. Amen.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.