Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužbe za genocid
Povratak na članak

Mišetić o presudi: Ovime imamo snažan pravni i diplomatski alat u rukama Hrvatske

Ova presuda je posljedica vrlo visokog praga koji je potrebno dostići kako bi se dosudila genocidna namjera – rekao je Mišetić

Komentari 56

DU
Deleted user
02:06 04.02.2015.

Treba prvo pokrenuti postupak ciscenja izdajica iz Hrvatske vlasti i pravosudja te drzavne uprave. Onda ce sve bit lakse. Ovako dok su izdajnici na vlasti nista od pravde i napretka.

VL
TH
thewasp
02:06 04.02.2015.

Cetnici se raduju kao da im je krava otelila troje teladi a ne znaju da utakmica jos traje, ovo je tek prvo poluvrijeme!! Za ulazak u EU mogu reci halali Huso materi!

VL
GO
google385
01:04 04.02.2015.

Bravo gospodine Misetici

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
04:33 04.02.2015.

Za sve ovo sto se dogadjalo ili dogadja, su krivi hrvatske izdajnice, zna se o kojima je govor. Naj prije treba ispitate namjeru dva predprosla predsjednika. Kakve su im bile namjere davati drzavne tajne Haskom Sudu. Mozda vise nije ni potrebno sad je sve izislo na vidjelo. Vele izdaja je naj strozije kazne. Dozivotna robija.

VL
Avatar Burgija
Burgija
04:58 04.02.2015.

To su isti koljači koji su ubijali u Srebrenici. To je sama EU trebala pokrenuti. Zašto postoji.

VL
NI
ninja72
06:02 04.02.2015.

Oluja je bila legitimna, a njima neka Bog sudi.

VL
GR
Grabarska
07:35 04.02.2015.

Mlad75-poznajem puno hrvatskih srba koji pljuju po Hrvatskoj a tu žive,tu rade itd. Ja da živim u Srbiji,poštovao bi je,bez obzira na vjeru i nacionalnost..,a ako ti nešto smeta

VL
Avatar kravata
kravata
07:38 04.02.2015.

Europske vijesti su nas izjednačile i nikada se više neće nepravda ispravit a vi i mi možemo samo jadikovat ili plakat ali u budućnosti zajedno vuči jedan štrik i odstojanje od bilo kakvih zajednica jer nas posle svake zajednice svee manje ima a hrvatska je sve manja i manja.

VL
Avatar watson
watson
06:14 04.02.2015.

Za zločine počinjene u Hrvatskoj pravomoćno osuđeno je ukupno 6 osoba pripadnika JNA i "SVK". to su Martić (35 godina), Mrkšić (20), Babić (13), Šljivančanin (10), Strugar (7,5) i Jokoć (7). Još se sudi Šešelju i Hadžiću. Martić i Babić,, oba svojevremeno predsjednici "RSK", označeni su pripadnicima udruženog zločinačkog pothvata na čelu kojega je bio Milošević i koji je imao za cilj stvaranje etnički čiste srpske države na teritoriju Hrvatske. Mrkšić i Šljivančanin osuđeni su za Vukovar, Strugar i Jokić za Dubrovnik. Kao što se vidi Haag je sve dobro pokrio. Treba li uopće spomenuti da su hrvatski pravomoćno generali oslobođeni.

VL
ML
Mlad75
07:27 04.02.2015.

Veljko Dzakula svojom recenicom ljepo docarava sto Srbi u Hrvatskoj misle o Hrvatskoj.....nakon sto su abolirani oni javno blate i sramote Hrvatsku pokazujuci kako nisu lojalni građani ....cast izuzetcima....sigurno ga i dokumenta podrzava u izjavama..

VL
TH
thewasp
06:11 04.02.2015.

Moram jos jednom reci da je gospodja "pravda" dobila diarrheu pa smrdi na kilometre treba joj promjeniti pelene!!!

VL
Avatar ban_Subic
ban_Subic
07:55 04.02.2015.

Hrvatska ima joker u rukavu ,a to je da je u EU kamo Srbija želi doći. Tako da što se tiče nestalih, opljačkanog i odnešenog u Srbiji ,masovnih grobnica i logora na tlu Srbije će biti još riječi i Hrvatskavatska sigurno neće dopustiti ulazak Srbiji u EU prije nego se to riješi.

VL
Avatar watson
watson
06:06 04.02.2015.

Za zločine počinjene u Hrvatskoj pravomoćno osuđeno je ukupno 6 osoba pripadnika JNA i "SVK". to su Martić (35 godina), Mrkšić (20), Babić (13), Šljivančanin (10), Strugar (7,5) i Jokoć (7). Još se sudi Šešelju i Hadžiću. Martić i Babić,, oba svojevremeno predsjednici "RSK", označeni su pripadnicima udruženog zločinačkog pothvata na čelu kojega je bio Milošević i koji je imao za cilj stvaranje etnički čiste srpske države na teritoriju Hrvatske. Mrkšić i Šljivančanin osuđeni su za Vukovar, Strugar i Jokić za Dubrovnik. Kao što se vidi Haag je sve dobro pokrio. Treba li uopće spomenuti da su hrvatski pravomoćno generali oslobođeni.

VL
Avatar watson
watson
06:08 04.02.2015.

DANICA DRASKOVIC ZENA VUKA DRASKOVICA Ratovali smo dosta. Išli smo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, pa najzad na Kosovo. I šta smo uradili? Poraženi svuda, isterani smo iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i naravno i sa Kosova. Ostavili smo krvave zločinačkečke tragove za sobom koji se sada otkrivaju po Haškom tribunalu, na suđenjima našim političkim i vojnim komandantima. … I šta sad? Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da smo krivi, da smo zločinci, agresori, da smo u tuđe zemlje slali vojsku i kriminalce, ubijali, pljačkali, palili, rušili, silovali. … Hoćemo da to prodamo svetu kao patriotizam, odbranu naroda i teritorija, ali ne ide. Surova istina groblja na tom putu od Knina, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva do Kosova, hladnjače pune albanskih civila po jezerima Srbije, policijski poligoni puni sakrivenih, prenetih sa Kosova, leševa Albanaca, opljačkane banke, porušene kuće, rasturene porodice, to su tragovi naše sramote koji govore na svim jezicima sveta i jasno opisuju udruženi zločinački poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci. … Kako možemo negirati genocid u Srebrenici kada je Vlada Republike Srpske na svojoj sednici usvojila i overila spisak od 7.800 pobijenih muslimana u Srebrenici po imenu i prezimenu, i time prihvatila počinjeni zločin kao nesporno delo njene vojske i politike.

VL
Avatar watson
watson
06:08 04.02.2015.

U tijeku srpske agresije na Hrvatsku ratom i ratnim razaranjem bilo je obuhvaćeno 54% nacionalnog teritorija, na kojem je živjelo 36% hrvatskog stanovništva. Pod okupacijom se našlo 14.760 km2 ili 26% hrvatskog teritorija. U Domovinskom je ratu u razdoblju 1991.–1995. godine Hrvatska imala 13.583 poginulih i nestalih, a 37.180 osoba je ranjeno. Od toga broja ubijena su 7263 civila. Polovina ubijenih hrvatskih civila su žene i djeca (44% žene, 5% djeca). Gotovo polovina ubijenih civila (47%) bili su osobe starije od 60 godina. Sve to pokazuje da su primarni ciljevi uništavanja bili stambeni objekti zbog zastrašivanja i protjerivanja hrvatskog pučanstva. Teško je ranjeno 30.520 osoba,a među civilima je ranjeno 12% djece.Srušeno je 14 bolnica , 200.000 objekata,a s okupiranog teritorija protjerano je 260.000 Hrvata. U bivšim okupiranim naseljima neposredno nakon okupacije ostala je živjeti najviše desetina prijeratnog broja Hrvata, što znači da je taj prostor od strane agresora posvema etnički očišćen od hrvatskog stanovništva. S obzirom da je dio protjeranih Hrvata po odlasku u progonstvo privremeni smještaj našao u inozemstvu (Njemačka, Mađarska, Slovenija, Austrija...), ili se iz određenih razloga nije evidentirao u Uredu za prognanike i izbjeglice (neke procjene govore da je takvih osoba i do 10% ukupnog prognaničkog kontingenta), onda je sasvim nedvojbeno da je s bivših okupiranih područja Hrvatske bilo protjerano i znatno više od 90% prijeratnog hrvatskog stanovništva, čime je politika etničkoga čišćenja u Hrvatskoj doživjela svoj vrhunac.

VL
IV
ivaba
11:13 04.02.2015.

kojom brzinom se micu clanci koji nekima u VL ne odgovaraju.... ali koji su u interesu tzv 'regiona' drze se danima....

VL
AR
arhandjeogabrijel
06:31 04.02.2015.

Srpski oficiri su osudjeni za pojedinacne zlocine, Hrvatski nisu. Srbija je odgovorna za razaranja i agtesivni rat. Takodjer je navedeno da je u Oluji bilo zlocina, pa naravno da je bilo, u kojoj akciji ih nema???. Poceti polako dizati optuznice kad vec Srbija nece i pripremiti zahtjev za ratnu odstetu i to staviti u Ustavni zakon a ne ovu glupost sto satorasi traze.

VL
IV
Ivanveliki
07:45 04.02.2015.

Mi koji smo to doživjeli na svojoj koži znamo sta je istina, ma što god na nekom papiru pisalo!!!!!!!!!!

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:31 04.02.2015.

Ovime dobivamo snažan alat za beskonačne ogromne odvjetničke honorare i tužbe koje padaju već prilikom utvrđivanja koga se tuži. Umjesto šutnje što je uzeo ogroman novac za tužbu, Mišetić bi nastavio dalje? Biklo je odavno jasno da smo tužili krivi pravni entitet. Trebali smo tužiti SFRJ umjesto Srbije, koja je postojala u vrijeme zločina, pa preko SFRJ došli do njezinih sljednica SRJ pa Srbije i Crne Gore, pa i do njihovih današnjih građana. Umjesto tužbe za genocid koja prema definiranju genocida nije dokaziva mogli smo tužiti za genocidne radnje, koje su dokazive, zločine etničkog čišćenja, koji su potpuno dokazivi. Ali ne, umjesto pravnih znanja i zaštite žrtava i postizanja pravde, željeli smo bombastične naslove i hranu za nacionalističke političke kampanje do 3000. godine. Pri tome su nas huškali prebogati odvjetnici poput Mišetića, kao i isti oni koji su nagovarali Gotovinu da odbije razgovor s istražiteljima i da postane međunarodni bjegunac. Jer im je to jako odgovaralo. Danas ti isti, gle, slikaju se s Gotovinom! Koriste njegovo ime za svoje predizborne kampanje iako su krvavi do lakta i osobno pregovarali o progonu i uhićenju generala Gotovine s međunarodnom zajednicom. Ovima koji su pravno pokrenuli i sastavili tužbu protiv države koja nije niti postojala svakako više ne bih dao priliku da za novac hrvatskih poreznih obveznika više savjetuju bilo koju vladu Republike Hrvatske u pravnim i političkim pitanjima. Mišetić je svakako jedan od njih. Ali i Josipović, pa i Grabar Kitarović. Pitam se tko nije?

VL
RE
realisticki
08:24 04.02.2015.

Ovaj moj komentar sam već poslao na članke na temu presude o genocidu. Izgleda da je nekima pred 20 godina završeni rat, tema za uhljebljenje, pa sad pričaju o "snažnom pravnom diplomatskom alatima u rukama Hrvatske " te "tjeraju makmak na konac", i pokušavaju potrošit nove desetke miliona kuna, da bi sami brali dobre plače. Komentirati, filozofirati, i o možemo koliko hoćemo. Međunarodne organizacije, pojedine strane države,na čelu sa UN, su zadovoljne i zahvalne za takve komentare, jer njih nitko ne spominje. Novinari, političari, a i običan narod, ne postavlja pitanje, zašto rat nije spriječen, a i ta opcija je postajala, Jači diplomatski "aduti nisu nikad bili na stolu". Slali su nam pregovarače kao Norvežanina Stoltenberga, koji u par navrata nije bio svjestan, dali se nalazi u Srbiji, u Hrvatskoj ili kadi drugdje,( Sin mu je danas generalni sekretar NATO-a.) Postojala je i oružana opcija, koja se je kasnije pokazala i te kako efektivna, kada se je radilo o Kosovu. UN je od svoga osnutka 1945 konstantno gubio svoju moć i značenje u svijetu, a tu ulogu postepeno preuzimala Amerika, i njezina "čerka firma" NATO. Do sada, najveći uspjeh pripadnika oružanih snaga UN-a je trenutak, kad izvuku živu glavu iz svoga posredovanja. Sjetimo se Holanđana u Srebrenici. Tko uopće spominje sudjelovanje takvih snaga UN-a u sukobu protiv ISIS-a n bliskom istoku? Mi diskutiramo tko je više, Hrvatska ili Srbija, dobio ili izgubio ovom tužbom za genocid. Stvar je jasna. Hrvatska i Srbija su gubitnici, pravno, ekonomski i psihološki, a međunarodna zajednica je dobitnik, jer njih nije nitko tužio, i pitao za odgovornost. Da je tko tužio međunarodnu zajednicu, zbrojile bi se sve žrtve, kod svih umiješanih stranama, pa bi broj tih žrtava možda bio dovoljan, da se za rat i genocid na području bivše Jugoslavije sudi pravom krivcu. Nastavimo, li i slušamo takve kao Luka Mišetić , nakon par godina doci ćemo do istog zaključka kao i sada. Izigrani smo!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.