Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio 40 godina

Povećali mu mirovinu za 3 kune: 'Za to jedva mogu kupiti četiri kifle'

sitniš
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
07.04.2018.
u 08:51

Komunalije platim, ne može biti za osnovno, a kamoli za šta drugo, kaže Ahmet Sakić

Najava povećanja mirovine zvuči odlično, ali jedan umirovljenik iz Tuzle u BiH ostao je nemalo razočaran kad je shvatio da mu je mirovina povećana za ravno 0,83 konvertibilnih maraka, što je nešto više od 3 kune.

Ahmet Salkić ispričao je za Nezavisne novine da je 40 godina i četiri mjeseca radio u Tehno-prometu Tuzla. Mirovina mu je bila 326,17 KM, a s povećanjem od 83 feninga zaokružena je na 327 KM. Kaže da za to povećanje može kupiti jedva četiri kifle.

- Kako vidiš, sa štakom sam, sa bolešću, sa lijekovima. Komunalije platim, ne može biti za osnovno, a kamoli za šta drugo. Nema, sve je raspoređeno, apoteka, komunalije. Ako što ostane za trgovinu, ono malo - rekao je Salkić, čija će priča, nažalost, vjerojatno zvučati poznato i brojnim hrvatskim umirovljenicima.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

sitniš
1/10
Ključne riječi

Komentara 11

GA
Gavric13
09:11 07.04.2018.

Kakve to ima veze sa HR

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
10:02 07.04.2018.

Pa nije to naš problem...on je izabrao bakira ..traži islamsku državu i zaustavljanje gradnje pelješkog mosta...nek mu uzmu sve za gradnju luke u Neumu...

GU
Gustirna
09:44 07.04.2018.

Koga briga sto mujazin dobija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije