Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE

Miro Totgergeli 'nadigrao' Slavka Prišćana i postao novi šef HDZ-a

HDZ
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/2
04.04.2014.
u 17:30

43-godišnji Grubišnopoljac s osam glasova više pobijedio je dosadašnjeg povjerenika

Premda se u lokalnoj javnosti već duže stvarala slika da će izborna skupština županijskog HDZ-a biti gotovo puka formalnost i da će Slavko Prišćan, dosadašnji povjerenik raspuštenog Županijskog odbora, sasvim sigurno dobiti većinu glasova i tako i formalno postati novi lider Hrvatske demokratske zajednice u bjelovarskoj županiji, događanja u u srijedu navečer u bjelovarskom Domu kulture ponudila su posve drugačiji scenarij. Naime, s ukupno 115 glasova, osam više od Prišćana, novim predsjednikom postao je 43-godišnji Grubišnopoljac Miro Totgergeli, široj javnosti poznat kao bivši direktor bjelovarske Elektre i HDZ-ov kandidat za župana na prošlim lokalnim izborima.

Podsjetimo, Totgergeli je tada kao relativno malo poznat kandidat u konkurenciji s nezavisnim Bajsom i SDP-ovim Babićem ispao iz borbe već u prvom izbornom krugu. Stoički je tada podnio poraz i čini se da su mu stranačke kolege upravu tu činjenicu da se tada praktički žrtvovao za stranku sada i honorirale, prepoznajući ga kao čovjeka koji je spreman osobne interese podrediti stranačkim. Skromnost i izostanak čak i najmanje euforije nakon pobjede nad Prišćanom, najbolje govori tome u prilog.

- Završeni su izbori, imamo predsjednika i radimo dalje. Bilo koji od nas dvojice da je izabran HDZ bi išao istim putem. HDZ ima svoj program temeljem kojeg je i dobio najviše glasova u izborima za Županijsku skupštinu - skromno je poručio Totgergeli.

Poraženi Prišćan sinoć je, kako i priliči, čestitao pobjedniku i time otklonio špekulacije o mogućem raskolu. Ipak bit će zanimljivo vidjeti hoće li se i dalje inzistirati na nelegalnosti nedavne izborne skupštine za grad Bjelovar jer analogno tome onda ni ova izborna skupština za županijski odbor ne bi bila legalna.

>> Karamarko: Hrvatska buja, HDZ je opet u naletu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije