Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'STVAR JE JASNA'
Povratak na članak

Cerar za Večernji: Ne odustajemo od jednostrane primjene odluke arbitražnog suda!

U današnjem izdanju ljubljanskog Dela, novi, jučer imenovani vršitelj dužnosti šefa slovenske policije Simon Velički, pojasnio je kako slovenska policija u sporu o Savudrijskom zaljevu djeluje po slovenskom zakonu o državnoj granici.

Komentari 113

DU
Deleted user
14:15 06.01.2018.

slovensku policiju , ako pređe crtu granice , treba privesti i oduzeti im plovila , i tako svih 4puta , ili imaju više plovila , dobro onda 5

VL
HA
hacker
14:16 06.01.2018.

Ovdje se radi o otvorenoj agresiji Slovenije i aneksiji tj. prisvajanja djela teritorija Hrvatske, na to treba primjereno reagirati. Dakle Sloveniju prijaviti UN te tužiti ju međunarodnim tjelima koji su odgovorni za ovakove situacije, a ako sve to ne urodi plodom kao krajnju mjeru odgovoiriti na slovenske provokacije istom mjerom.

VL
Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
14:25 06.01.2018.

Dobra stara sila postaje na kraju jedino razumno riješenje na agresivu naših susjeda, ali da li je to realno za očekivati od naših feminiziranih i vegetarijaniziranih političara?

VL
DU
Deleted user
14:20 06.01.2018.

pozivam Sabor RH da hitno sazove sjednicu i odmah proglasi isključivi gospodarski pojas a slovencima da maknu prste on našeg teritorija.

VL
DU
Dudek
14:16 06.01.2018.

Kako zlovenci nama. Tako mi njma. Zub za zub. Oko za oko. Dosta ucjena. Jednom se riješiti tih ucijena za sva vremena!

VL
Avatar korona
korona
14:06 06.01.2018.

Mislim da bi i Hrvatska "mirnim" putem morala zaštiti svoje granice od nepoželjnih "gostiju" IZ SLOVENIJE.Jednostavno postaviti žilet žicu po grničnoj liniji na moru kad su oni to napravili na kopnu.Ako i to ne bi bilo dovoljno ima se toga toga još puno što bi se mogla staviti na crtu razdvajanja dvije države i ne bi nitko išao na ničiji teritorij.Tu nam ne bi smjela prigovoriti Evropa i slični mirotvorci koji evo godinama gledaju žicu duž njihovih granica.

VL
DU
Deleted user
14:07 06.01.2018.

Cilj im je dobiti koridor na otvoreno more i uzeti cijeli dio gospodarkog pojasa na Sjevernom Jadranu. Zato nam se i brani usvajanje gospodarskog pojasa kako bi Slovenci mogli zauzeti dio našeg kontinentalnog mora i iz njega crpiti plin i moguću naftu.

VL
KA
kapunjohan
14:28 06.01.2018.

Hrvatska treba još jednom pismeno obavijestiti važne čimbenike u svijetu, zašto ne priznaje arbitražu i da umjesto toga nudi međunarodno pravo o razgraničenju, kao i to da je i sam početak arbitraže bio nepošten i ucijenjivačćki. EU upozoriti da ne može evropsko pravo temeljiti na ucijenama, jer ako se slovenije ne odreče tih metoda onda će ih i Hrvatska primjeniti na Srbiju i BH. Isto tako nedopustno je ugrožavanje protoka roba i ljudi što radi slovenija da bi naštetila Hrvatskoj. Sloveniji zaprijetiti da če jednako kažnjavati slovenske ribare i da će pooštriti kontrolu koriščenja i plačanja pristojbi za nepremičnine koje imaju slov enski državljani na ,,obali,, a koje često koriste komercijalno i neplačanjem boravišne takse i drugih obaveza koje se vežu na koriščenje tih objekata.

VL
DR
Drivo
14:04 06.01.2018.

Cak i u jednostranoj provedbi nepostojece arbitrazne presude ne postupaju po medjunarodnim zakonima i samoj presudi. Kao prvo, nepostojeca arbitrazna presuda se NE MOZE i NE SMIJE provesti jednostrano. Kao drugo, u samoj jednostranoj provedbi postupaju parcijalno, uzimaju sto im odgovara, ne daju sto im ne odgovara. Kad bi bili posteni i kad bi postovali zakone, medjunarodno pravo pa i ovu nepostojecu (za mene kao gradjanina RH) arbitraznu presudu, oni bi jednostavno napustili SV. GERU. A nisu. Tolio o postenju i postovanju medjunarodnog prava i zakona od strane Slovenije......

VL
DU
Deleted user
14:32 06.01.2018.

Sabor, Vlada i Predsjednica RH trebali bi odmah početi provoditi aktivnu i usmjerenu vanjsku politiku te svijetu a posebno EU pokazati tko je slovenija , kako je ucjenama otežavala naš ulazak u EU, kako je kod svog ulaska podmetnula krivotvoreneene mape morske granice a posebno kako je prevarom duboko kompromitirala arbitražu koju su suci nastavili zbog svog ali i međunarodnog ugleda ignoriravši pri tome same temelje Međunarodnog prava.

VL
DU
Deleted user
14:48 06.01.2018.

Koliko znam u praksi kad se nešto djeli tada se djeli na pola i pravično u ovom slučaju netko nešto hoće na prevaru i ucjenu doći do nečega što mu ne pripada,

VL
AL
Alkana
14:42 06.01.2018.

Kad će konačno krenuti prijave i tužbe s hrvatske strane UN_u i Sudu za prava na moru???? Što se čeka?

VL
BA
barbaizamerike
14:14 06.01.2018.

Gladni Slovenci sad misle ako su udali Slovenku u Bilu Kucu da mogu sta hoce .Grdno se varaju zet im nece pomoci jer bi se tek tada javnost obrusila na njega zato i m zet vodi politiku sto dalje odod punice(citaj Slovenije) tako da Slovenci ne mogu racunati na zeta.Drage Slovenke i Slovenci oteto prokleto a mi svoje nedamo

VL
Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
17:37 06.01.2018.

Kad policija jedne zemlje upada na teritorij druge zemlje i pretresa njene građane - to se zove agresija. Kada vlada napadnute zemlje sve to pasivno promatra - to se zove veleizdaja.

VL
LA
laf
14:31 06.01.2018.

Hm , to je agresija...A Hrvati glavu u pijesak kao da ih se to nista ne tice

VL
DU
Deleted user
14:35 06.01.2018.

Bitan je samo koridor, dali bi i 90% vale za njega. Obzirom da koridor svejedno ne vodi do otvorenog mora nego opet do hrvatskog ili talijanskog mora onda je vidljivo da je jedini cilj te arbitraže bio i je nemir u hrvatskoj, ako u hrvatskoj nema mira onda nema mira ni drugdje na Balkanskom poluotoku, ne samo u ex-yu, i cijeli taj dio tada služi kao nekakva kolonija zapadu, prvenstveno njemačkoj, beneluxu i francuskoj

VL
MA
malala
15:46 06.01.2018.

Morat cemo se opet samoorganizirat kao i 91. Vlada nek mudruje nase je da pokazemo zube. Ako se moze demonstrirat na kopnu moze i na moru. Zato SVI koji mogu na PRVU CRTU obrane domovine neka vide da nas ima.

VL
IN
inat
15:09 06.01.2018.

Ade de i kaj sad Cerar buš poslal ratni brod Kekec mali, ili kaj?

VL
Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
14:44 06.01.2018.

Šta se čeka sa slanjem vojske pa i specijalaca po potrebi na Svetu Geru pa da se konačno primjeni arbitražna odluka!???

VL
HL
HV_LAKI102
15:46 06.01.2018.

Svako trazenje novog rjesenja ide na nasu stetu,i zato javno zamoljavam nase politicare da netraze nikakva rjesenja jer je to naj bolje rjesenje.Treba samo pojacati policijske patrole po sredini zaljeva da nasi ribari mogu slobodno i bez ometanja raditi svojvoj posao i janezima ne preostaje nista drugo osim da nam ga sa oprostenjem popuse. ZHS!!

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.