Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem listu

Miro Bulj: Govorit ću stvari o kojima šute političke elite i nitko me neće spriječiti

Naslovnica
Foto: Vecernji.hr
1/4
24.04.2016.
u 00:05

Saborski zastupnik Mosta, poznat po nastupima bez dlake na jeziku, proteklih je dana s nekoliko izjava o arbitraži o Ini prodrmao javnost, ali i Domoljubnu koaliciju i HDZ, koji nije bio zadovoljan pitanjima koja je on postavljao.

Iako relativno novo lice na nacionalnoj političkoj sceni, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj već je postao prilično poznat među hrvatskim građanima. U tri mjeseca zasjedanja Sabora postao je jedan od najaktivnijih zastupnika koji otvoreno i bez rukavica svojim protivnicima šalje političke poruke. Dragovoljac je Domovinskog rata, pripadnik MUP-a, umirovljen 2007. kao časnik 4. gardijske brigade. Bio je jedan od osnivača HDZ-a u svom naselju u Sinju, no nikada nije bio ni na jednoj stranačkoj funkciji, napustio ga je 2000. godine, a posljednja dva mandata djeluje kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Sinja.

Teško vas je definirati, jeste vi desničar ili ljevičar jer u vašim istupima ima elemenata i jednog i drugoga?

Te su podjele degutantne jer se baziraju na podjelama iz 2. svjetskog rata. Borim se za zaštitu nacionalnih interesa, i tu sam ekstremno desno, no što se tiče prava radnika, socijalne i zdravstvene zaštite, tu sam ekstremno lijevo. To je moj životni moto. Žalosno je to kod nas u Hrvatskoj, oni koji su se borili za detuđmanizaciju sad se pozivaju na Tuđmana, to je žalost naše političke scene, tako da bilo kakve definicije ne mogu biti točne.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem Večernjem listu!

Neke od ostalih tema koje možete naći u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista:

- Večernji u zagrebačkom Kozari Boku: Romi uveli straže

- Usporedba dviju vlada na službenoj stranici

- Analiza Davora Ivankovića: Prijevremeni izbori sve bi promijenili i odveli HDZ u oporbu

- USKOK: Dolački je fingirao pljačku i pilom prepilio sef

- Novo lice HDZ-a: Sanja Putica: Mi žene moramo se više cijeniti

- Hrvatska Sahara: Turističke agencije već zovu i žele što prije u ponudu staviti jahanje deva pokraj Đurđevca

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 34

RU
rudvanvart
22:25 23.04.2016.

Objavite studiju koju su za potrebe londonske arbitraže, u sporu INA-MOL oko upravljačkih prava, porezni obveznici platili 11 milijuna kuna! Studiju su izradile tvrtke Oil and Gas Consultants Ltd. te tvrtka AT Karney, obje iz Londona i obje u vlasničkom udjelu imaju hrvatskog konzultanta Jasminka Umičevića koji je autor studije koju je odvjetnički tim pri arbitraži proglasio beskorisnom za svoje poslove, nakon čega ju je bivši ministar Vrdoljak proglasio tajnom. Vrdoljak bacio milijune odnosno spremio milijune u džep i nikom ništa. Pišite o Mišetiću i Žužulu, oni preko Patton Boggsa predstavljaju hrvatsku vladu. Na njihov konto u Washingtonu iz Hrvatske svake godine sjedne 10 milijuna$. Koliko love ide u džepove Milanovića, Vrdoljaka i Kotromanovića koji su im sredili taj posao možemo samo nagađati. Nedavno je Žužul htio zaposliti Kotromanovića u Americi da mu vrati dug pa odustao u zadnji čas jer je šema preočita, ali vjerujem da je Kotromanović dobio dio svog kolača. Pišite o Miri Đurišiću i braći Bašić iz Posušja koji od Kreše Milanovića potražuju milijune. Pišite kako je Milanovićeva vlada podignula kvotu otkupa struje iz vjetroelektrana, a tvrtki CEMP u vlasništvu Bašića koja se bavi poslom oko vjetroelektrana je pripala gotovo trećina povećanja, zarada 920 milijuna kn. Slučajnost? Malo morgen.

DU
Deleted user
21:22 23.04.2016.

Miro je ljudina.

ST
stefj
21:42 23.04.2016.

Hm, Bulj dođe nešto kao Ingrid Antičević u SDP-u. Puno priče, uvijek neke teorije zavjere, a sve bez ikakve podloge...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije