Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovac: Suđenje za dvostruko ubojstvo

Mirko Mihičinac: Ne osjećam se krivim!

Mihičanac
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
02.02.2010.
u 08:59

U osvetničkoj pucnjavi Mirka Mihičinca u srpnju usred Ozlja metak je okrznuo tenisicu 10-godišnjeg sina ubijene Ivane Lešković. Srećom, dječak nije stradao. Dvostruki ubojica je, osim pištolja, imao je nož s oštricom dugom 18 cm.

- Ne osjećam se krivim, rekao je na početku suđenja na Županijskom sudu u Karlovcu Mirko Mihičinac, koji je u središtu Ozlja 6. srpnja prošle godine ubio svoju suprugu Anicu i njezinu kćer Ivanu Lešković.

Uz dva teška ubojstva, optužnica u četiri točke Mihičinca tereti i za pokušaj ubojstva Ivanina supruga Danijela te dovođenja u opasnost života njihovo troje malodobne djece stare pet, deset i 11 godina.

Nelegalno oružje

Tijekom istrage Mihičinac se branio šutnjom. No optužnica je donijela i niz nepoznatih detalja koji su istragom ubojstava otkriveni.

Pištolj “crvena zastava” M57 kalibra 7,62 milimetra, kojim je krenuo u krvavi obračun u središte Ozlja, okrivljenik je nelegalno posjedovao. Dok ga nisu svladali policajci, uspio je iz njega ispaliti pet hitaca, jedan metak bio je u cijevi spreman za okidanje te još dva u spremniku. No ni to mu nije bilo dovoljno jer je na sastanak sa suprugom koja ga je napustila krenuo s još osam metaka u džepu.

Bezobzirna osveta

Optužnica navodi kako je Anica Mihičinac usmrćena na osobito podmukao način i iz bezobzirne osvete. Suprug je na nju pucao u glavu iz neposredne blizine. Učinio je to stajavši neposredno pokraj auta, nakon što se ona sagnula kako bi sa sjedišta automobila uzela svoje dokumente. Kao jedan od dokaza da je zločin već ranije bio pomno planiran Državno odvjetništvo navodi da je, osim pištolja, Mihičinac bio naoružan i nožem s oštricom dugom 18 centimetara.

Posebna priča u ovom slučaju su djeca, koja su se bez ikakva razloga našla u smrtnoj opasnosti.

Javnosti je još nepoznat podatak da je u suludoj pucnjavi jedan metak ispaljen iz pištolja prema Danijelu Leškoviću okrznuo tenisicu njegova desetogodišnjeg sina. Dijete, na sreću, nije ozlijeđeno.

U spis o ovom slučaju dostavljen je i nalaz psihijatra iz bolnice u Vrapču.

U njemu je navedeno kako je Mirko Mihičinac osoba skromnih intelektualnih sposobnosti s početnim organskim oštećenjima psihičkih funkcija. Uz to, poremećene je strukture ličnosti dominantnih ovisnih i agresivnih karakteristika, s nekim narcističkim obilježjima.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
konkord
16:13 02.02.2010.

Po psihijatrijskom nalazu čovjek nije kriv već je bolestan, u Zadru beba umrla pred sami porod, liječnici ništa nisu krivi, silovatelji i pedofili su psihički bolesnici a zakon je teška smijurija koji podržava medicina uz pokroviteljstvo vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije