Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max! donosi

Mirko Marić - Plavi 9 gena kamenih

Mirko Marić i Zoran Mamić
Foto: gnkdinamo.hr
18.04.2014.
u 17:00

Napadač Širokog Brijega Mirko Marić (18) potpisao je sedmogodišnji ugovor s Dinamom. Na Pecari će još pokušati osvojiti dvostruku krunu

Talentirani napadač Širokog Brijega Mirko Marić propustio je uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Olimpika (2:3) u Sarajevu jer je tog dana s ocem i čelnicima kluba bio u Zagrebu na potpisivanju sedmogodišnjeg ugovora s Dinamom, donosi Max!.

– Znao sam da me prate Dinamovi skauti. Još prije dvije godine na poziv plavih išao sam na turnir u Le Havre. Sjećam se, izgubili smo u finalu 0:2 protiv Manchester Cityja. S tri gola bio sam drugi strijelac turnira. Prethodno su me ljudi iz Dinama zapazili na turniru Svetog Duje u Splitu kad sam Udineseu zabio četiri gola, pa su me istoga dana zvali i Hajduk i Udinese i Dinamo!

Ne želi o uvjetima ugovora s Dinamom.

– Moj otac je zadovoljan, zbog njega mi je najviše drago jer je čitavo vrijeme vjerovao u mene. Bezbroj me puta morao voziti na treninge u Široki Brijeg iz 20-ak kilometara udaljene rodne Borajne pokraj Gruda.

Nakon potpisa za Dinamo Marić se vratio na Pecaru, jer su klubovi dogovorili da do ljeta nastupa za Široki Brijeg i pomogne u pokušaju osvajanja dvostruke krune...

– Sad više nemam pritiska, mogu igrati opušteno, a do ljeta ću završiti i 4. razred gimnazije u Grudama. Vrlo dobar sam učenik, ali ne vjerujem da ću nakon gimnazije studirati – kaže Mirko, koji će 16. svibnja napuniti 19, a već godinu i pol u kadru je seniorske momčadi za koju je tek odigrao oko 40 službenih utakmica i zabio 13 golova. U derbiju protiv Zrinjskog u Mostaru (poraz Širokog 3:2) bio je strijelac vodećeg pogotka.

Volim zabiti, ali nisam sebičnjak, ni asistencije mi nisu mrske.

Debitirao je sa 16,5 godina u jesen 2012., a trener Slaven Musa dao mu je priliku s vršnjakom Josipom Ćorlukom:

– S Josipom sam tandem od sedme godine kada smo počeli igrati za NK Grude, a onda zajedno prešli u Široki. U kadetskom prvenstvu BiH zabili smo u 30 utakmica 58 golova, ja 33, Josip 25, a većinu smo tih pogodaka jedan drugom namjestili. Na nesreću, Josip je zastao zbog ozljede, pauzirao je osam mjeseci.

Dosad je taj dvojac igrao zajedno i za BiH do 17 i 19 godina. No, prije mjesec dana Marić je u istom danu dobio pozive U-21 vrsta BiH (izbornik Vlado Jagodić) i Hrvatske (Nenad Gračan).

– Malo sam dvojio, ali odlučio sam prihvatiti poziv Hrvatske. Tome je pridonijelo i što sam postao Dinamov igrač – kaže Mirko, koji u maksimirskoj svlačionici ima rođaka.

– Jerko Leko mi je rođak, a i susjedi smo. Uz njega je, kao što znate, u Dinamu igralo dosta Gruđana, od braće Boban do braće Šimić, pa Kruno Jurčić, također susjed. Iz Gruda, za koje kažu da su “najdinamovskija” općina na svijetu, bio je i trener Zdravko Jurčić Miš...

A zna li Marić da je i Dinamov drugi vratar Marko Mikulić također podrijetlom iz Gruda, iz sela Medovića.

– Nisam znao, ali mi je drago. Veselim se što ću upoznati i Mikulića. Dobro je kad u Dinamu ima “kamenih” Hercegovaca, bit će momčad čvršća – našalio se pa uozbiljio: – Znam da će mi biti teško, ali vjerujem da ću uspjeti. Bez obzira na konkurenciju...

>> Marić nova Dinamova akvizicija: Potpisao na sedam godina

Komentara 3

RA
rasimcanaj
18:15 18.04.2014.

Novi plavi 9........nadam se

RA
rasimcanaj
20:38 18.04.2014.

Izgledom me potsjeca na Mandzukica. Nadam se da ce biti barem kao on ili jos uspjesniji...

DI
dinamogrebza
19:47 18.04.2014.

Još jedan u nizu igrača dovedenih iz Bih koji neće odigrati niti minute a gazda bude stavil proviziju u džep. Kolko je samo takvih igrača dovedeno u dinamo? jel zna neko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije