Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Mamićima

Mirko Barišić i Vlatka Peras na sudu u Osijeku: Je li Mamić novac kluba trošio za osobne potrebe?

Zagreb:  Svečana loža na maksimirskom stadionu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
30.10.2023.
u 10:13

Moguće je da će sud svjedoke ponovno ispitati, kada na red dođu druge točke optužnice.

Vlatka Peras i Mirko Barišić stigli su na osječki sud. Saslušavat će se samo za prvu točku optužnice, dakle kojom se Zdravka Mamića tereti da je s računa Dinama u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura i trošio za svoje potrebe. Moguće je, dakle, da će ih se ponovno ispitati kada na red dođu druge točke optužnice.

Još uvijek svjedoci iskazuju vezano za optužbe koje se tiču samo Zdravka Mamića, odnosno za nekadašnju treću optužnicu protiv "vladara hrvatskog nogometa", a koja je u međuvremenu spojena s drugom optužnicom za izvlačenje novca iz Dinama.

Dakle, Zdravka Mamića u toj zasebnoj točki tereti se da je u razdoblju od 2002. do 2007. godine, prvo kao član izvršnog odbora GNK Dinamo, a nakon toga kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama, ovlašten za raspolaganje novčanim sredstvima kluba, s računa u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura koje je zatim koristio za osobne potrebe. Mamićeva obrana tvrdi da taj novac nije zadržao za sebe nego je njime plaćao igrače.

VEZANI ČLANCI 

Što se tiče druge optužnice, njome se Zdravka i Zorana Mamića, Marija Mamića, Damira Vrbanovića, Nikkyja Arthura Vuksana, Sandra Stipančića i Igora Krotu tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna.

Široj javnosti manje je poznata Vlatka Peras, po struci magistra inženjerka zračnog prometa, u Dinamu je zaposlena od 1998. kao djelatnica odnosa s javnošću. Tada je imala tek 21 godinu. Postala je 2005. voditeljica ureda Uprave kluba. Godinama je bila tajnica Zdravka Mamića, a 2017. već je svjedočila na sudu u Osijeku, u prvom sudskom procesu za izvlačenje novca iz Dinama, a koji se vodio protiv braće Mamić, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara.

Početkom 2016. godine Peras je imenovana u Upravu GNK Dinamo sa zaduženjem za sektor ljudskih potencijala, a u ožujku 2019. postala je prva predsjednica Uprave

VIDEO Dubrava uz 'odsutne': Traže povratak uhićenih Boysa iz Atene

Komentara 1

ZP
Zabranjen pristup
10:41 30.10.2023.

Jeli politicari trose novac drzave za vlastite potrebe??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije