Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasistički ispad

Ministricu usporedila s majmunom pa završila u zatvoru na 9 mjeseci

taubira
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.07.2014.
u 18:47

Tijekom ispitivanja Leclère je tvrdila kako nije bilo riječi o rasističkom napadu, već je željela pokazati kako je ministrica 'divlja'

Anne-Sophie Leclère, bivša kandidatkinja ultradesne francuske stanke Nacionalna fronta na lokalnim izborima, osuđena je na devet mjeseci zatvora nakon što je ministricu pravosuđa Christiane Taubiru usporedila s majmunom.

Političarka je na svojoj Facebook stranici jednu do druge objavila dvije fotografije od kojih je jedna prikazivala mladunče majmuna, a druga Taubiru. Ispod fotografije majmuna napisala je poruku 'Sa 18 mjeseci', a ispod fotografije ministrice 'sada'.

Tijekom ispitivanja Leclère je tvrdila kako nije bilo riječi o rasističkom napadu, već je željela pokazati kako je ministrica 'divlja'.

Zbog objave na Facebooku političarka je izbačena iz stranke. Uz devet mjeseci zatvora, sud je odlučio i kako političarka mora platiti 50.000 eura kazne te se sljedećih pet godina ne smije kandidirati na izborima.

>> Jesu li pretjerali? Zbog naputka o odijevanju kafić optužen za rasizam

Komentara 24

Avatar H/S/P
H/S/P
21:50 16.07.2014.

Sad se i za istinu ide u zatvor

DO
Dongfeng
19:15 16.07.2014.

Biti politicki nekorektan je danas veci zlocin nego biti lopov. Predsjenika Busha su svojedobno svi prikazivali uz sliku cimpanze pa nitko nije zbog toga (koliko mi je znano) isao na deset mjeseci u zatvor. Takodjer, zatvor se koristi kad je netko prijetnja za drustvo pa ga je potrebno izolirati. U ovom slucaju koristi se represivno onako kako se koristio Goli otok ili gulag, jer nakon kazne od 50 tisuca eura nije vjerojatno da bi netko ponovo isao i ovako vrijedjao.

DA
davorradman
20:38 16.07.2014.

Jadno da se danas, u "razvijenom" svijetu, tako kažnjava ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije