Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD SVINJOKOLJE

Svinjogojci bijesni nakon sastanka, nije ispunjen glavni zahtjev: 'Običan kokošinjac, smijali su se'

Zagreb: Završio je sastanak između ministrice i poljoprivrednika ,veći dio predstavnika seljaka je nezadovoljan
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/8
30.11.2023.
u 18:18

Prosvjedi su danas ušli u deveti dan, a prosvjednici traktorima blokiraju državnu cestu D55 kod Županje, a nalaze se i u vukovarsko-srijemskim mjestima Ilača i Vođinci te kod Potnjana u Osječko-baranjskoj županiji

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog sela u Zagrebu su se sastali s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković. Nakon sastanka, obratili su se medijima te istaknuli svoje nezadovoljstvo. Naime, na sastanku nije ispunjen njihov glavni zahtjev vezan uz svinjokolje. 

Tomislav Pokrovac kazao je kako će ljudi na terenu odlučiti hoće li se prosvjedi nastaviti ili ne. "Znao sam da će ovaj sastanak ovako završiti. To je za mene, da mi ne zamjerite, običan kokošinjac. Smijali su i vrijeđali nas na nekakav način, samo znam da to nije u redu", kazao je. 

"Mi moramo spasiti našu egzistenciju", naglasio je te kazao kako Ministarstvo nema razumijevanja. "Nismo zadovoljni", kaže. 

VIDEO Seljaci prosvjednici stigli na sastanak u Ministarstvo poljoprivrede

"Ne možemo prihvatiti njihovo rješenje. Struka nije odradila svoj posao i ne zna što bi napravila, to je veliki problem. Ne znaju tko im glavu nosi. Oni žele da mi čekamo do 15.12., mi čekamo već koliko dugo. To je nedopustivo i neodgovorno ponašanje", smatra Pokrovac. 

Tomislav Bedeković, doktor veterinarske medicine, ističe: "Ministrica se ponaša nesvjesno stvarne situacije na terenu i ne postupa onako kako bi se trebalo s obzirom na uvjete na terenu".

VEZANI ČLANCI:

"Mene zabrinjava da nije pokazala ni najmanju volju da bi pokušali od EU dobiti neki izuzetak. Znam da je tako nešto moguće, to smo radili u situaciji koja je bila vrlo slična", dodao je Bedeković.

Podsjetimo, prosvjedi su danas ušli u deveti dan, a prosvjednici traktorima blokiraju državnu cestu D55 kod Županje, a nalaze se i u vukovarsko-srijemskim mjestima Ilača i Vođinci te kod Potnjana u Osječko-baranjskoj županiji. Traže održavanje svinjokolje u dvorištima, prestanak usmrćivanja zdravih svinja, slobodno trgovanje mesom i mesnim prerađevinama te zahtjev za zaštitnom cijenom pšenice.

Komentara 69

NI
Nighty
18:53 30.11.2023.

Uzalud vam trud seljaci. Nemate šanse protiv jačih igrača i njihovih sluga ovdje.

LJ
ljeto90
18:44 30.11.2023.

Da li testiraju svinje sa filipovim testom???

NO
Nordik
18:41 30.11.2023.

Ministrica kojoj proizvodnja hrane u njezinom mandatu padne 10% mora dati ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije