Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
socijalna skrb

Ministrica kojoj je cijeli sustav nepoznat

Vesna Bedeković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.07.2019.
u 18:33

Plenković političkim imenovanjem ministrice koja je iz potpuno “drugog filma”, pokazuje suprotno - da mu je u političkim križaljkama ovaj osjetljiv resor sporedan

Dr. Vesna Bedeković, nova ministrica za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, kao pedagoginja koja dolazi iz akademske zajednice, nije imala veze s resorom koji će predvoditi, što za sustav nije optimistično.

Neposredno prije ove rekonstrukcije Vlade, premijer je obećao ubrzati promjene kao što su jačanje resursa i uvjeta rada u socijalnoj skrbi te potaknuti svojevrsno osnaživanje prilično podcijenjene uloge socijalne skrbi u međuresornoj suradnji.

Međutim, političkim imenovanjem ministrice koja je iz potpuno “drugog filma”, pokazuje suprotno - da mu je u političkim križaljkama ovaj osjetljiv resor sporedan. Čak i da nova ministrica u Vladi zauzme jaču poziciju, trebat će joj vremena da pohvata konce, a u posljednjoj godini mandata to znači da nema puno vremena.

A dojučerašnja ministrica Nada Murganić, često na meti javnosti, pokazala je profesionalnu razinu kakvu nemaju svi, posebice ostalo dvoje smijenjenih ministara. Za razliku od Tolušića i Žalac, došla je jučer na svoju posljednju sjednicu Vlade i zahvalila Plenkoviću na svom sudjelovanju u njoj.

Ključne riječi

Komentara 16

ZB
Zoki-Bijela
19:08 18.07.2019.

Zato se kuzi u lovu..

DU
Deleted user
19:15 18.07.2019.

Upoznat ce mlada je svijetla je buducnost pred novom ministricom. .

DV
dvorskaluda
08:14 19.07.2019.

Pedagoginja bez ikakvog iskustva u resoru socijalne skrbi? Pa uklapa se. Koga boli briga za one koji nisu tajkuni, tajkunski potomci,političari i njihovi puleni. Tzv, obični ljudi su ionako potrošne budale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije