Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bitni su učenici'

Ministrica Divjak poslala poruku profesorima koji su ostali bez satnice u strukovnim školama

Blaženka Divjak
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
30.09.2018.
u 20:19

Satnica se ne može satnica prilagođavati profesorima, nego je potrebno odgovarati na potrebe učenika, kaže Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zadovoljna je eksperimentalnom provedbom 'Škole za život', a poslala je i poruku profesorima povijesti, geografije i biologije u strukovnim školama koji su ostali bez satnice.

– Što se tiče same eksperimentalne provedbe "Škole za život", zadovoljna sam iako moramo znati da je najvažnije da imamo učitelje koji su osnaženi i koji znaju što treba i kako treba promjene uvesti u razred. Ministarstvo je na početku imalo problema s nekim nakladnicima pa je nekolicina udžbenika kasnila nekoliko dana – rekla je Divjak u intervjuu za HRT.

Od ove jeseni provodi se pilot-projekt tzv. dualnog strukovnog obrazovanja gdje se učenici znatno više pripremaju za tržište rada te više nemaju predmete poput povijesti, geografije i biologije. Ta je odluka izazvala brojne kritike, no ministrica ima savjet za profesore tih predmeta.

– Učenici koji su ušli u zanimanje kao što su staklar, keramičar, stolar, dimnjačar imaju određena očekivanja da onda kada završe şvoje obrazovanje, mogu na tržište rada. Mi isto očekujemo da dobijemo i kvalitetnog keramičara i dobrog staklara ili prodavača. Satnica se ne može satnica prilagođavati profesorima, nego je potrebno odgovarati na potrebe učenika. U tom smislu mi imamo mehanizam zbrinjavanja tehnoloških viškova, ali isto tako očekujemo da se profesori prekvalificiraju kada je to potrebno i da svi učimo cjeloživotno. I ja kao ministrica i kao sveučilišna profesorica nikad ne prestajem učiti – rekla je ministrica Divjak.

>>  Ovo su stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi

Komentara 59

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
20:57 30.09.2018.

Možda bi se mogli prekvalificirati u HNS-ov kadar, pa uhljebiti.

BI
bikica7
21:02 30.09.2018.

Prekvalificuraj se ti ministarko.u normalnu osobu a ne nuditi idiotska rješenja.Pet godina obrazovanja u novo zvanje kao da je to vic, srami se.

Avatar white socks
white socks
22:32 30.09.2018.

Preporučam ministrici Divljak da svoju djecu pošalje u tu školu bez povijesti, geografije i biologije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije