Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE U DOBA PANDEMIJE

Ministrica Divjak najavila značajnu promjenu za maturu: Želim vam svima da se dobro pripremite

Blaženka Divjak
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
21.04.2020.
u 10:44

U videu ministrica podsjeća kako će ispiti državne mature biti biti u razdoblju od 8. do 29. lipnja, te da će se u tom razdoblju održati i esej iz hrvatskog jezika.

Ministrica Blaženka Divjak obratila se maturanticama i maturantima na svojem Facebook profilu i navela kako je poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem je napisala da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature.

- Drage maturantice i maturanti, svjesna sam izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku - navodi se u statusu videa kojeg je objavila ministrica. 

U videu podsjeća kako će ispiti državne mature biti biti u razdoblju od 8. do 29. lipnja, te da će se u tom razdoblju održati i esej iz hrvatskog jezika. Isto tako, umjesto eseja u svibnju održat će se online probni esej kako bi maturanti dobili povratnu informaciju o spremnosti za taj dio ispita. 

Komentara 3

JO
JosefKa
12:11 21.04.2020.

Rijetko destruktivan i rijetko nesposoban ministar.

SV
sveznam1
11:11 21.04.2020.

posvudusa promasene struke vec sam mislio da je nestala

DU
Deleted user
12:48 21.04.2020.

Na žalost ne svojom krivnjom djece, ova generacija biti će sigurno zakinuta znanjem kao i sve generacije unazad 20 godina. Moramo priznati da nam djeca više nisu bistra kao prije i ti je činjenica. Kultura djece je na najnižem nivou, kada te klinac od 7 godina pošalje u k... jer si ga upozorio da ti loptom ne nabija po prozoru, u moje doba ja bih se zacrvenio, ispričao i molio Boga da roditelji ne saznaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije