Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazvala reakcije

Ministrica Divjak komentirala izjavu Milorada Pupovca

Blaženka Divjak predstavila reformu školstva
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/9
28.08.2019.
u 13:09

Bez obzira kakav je bio kontekst, izjava je izazvala puno reakcija što znači da treba biti puno oprezniji u takvim vrstama izjava. Posebno to vrijedi za nas koji smo javne osobe, rekla je Divjak.

 Javne osobe trebaju biti oprezne i umjerene u izjavama, istaknula je u srijedu ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, upitana kako tumači izjave čelnika SDSS-a Milorada Pupovca u kojima je Hrvatsku usporedio s NDH i nazvao je čimbenikom nestabilnosti u regiji.

 "Nisam pročitala taj intervju, ali očito da je izjava, bez obzira kakav je bio kontekst, izazvala puno reakcija, što znači da treba biti puno oprezniji u takvim vrstama izjava. Posebno to vrijedi za nas koji smo javne osobe i čije se mišljenje prati i komentira", rekla je Divjak novinarima u Splitu koji je posjetila u sklopu turneje "Škola za život".

 Naglasila je kako treba biti umjeren i raditi u smjeru da se problemi rješavaju. 

Blaženka Divjak predstavila reformu školstva
1/9

 "Da se, naravno, svako nasilje sankcionira i to trenutno  ali da imamo i osjećaj za mjeru u smislu baš ovakvih izjava koje onda mogu dodatno potaknuti umjesto da situaciju dovedu u okvire da ih rješavaju oni koji su za to nadležni u pravnoj državi", poručila je Divjak.

 Nužnim smatra i njegovanje kulture dijaloga.

 "Umjesto da imamo kulturu dijaloga imamo kulturu polemike, odnosno nekulturu u nekim slučajevima", istaknula je ministrica.

 Pupovac je u nedavnom intervjuu za portal Radiosarajevo.ba izjavio da "Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije, jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge".

Komentara 2

Avatar Croatino
Croatino
14:33 28.08.2019.

Divjak puno prica a nista nije rekla. Trebala mu je reci da mora dati ostavku i da poslije njegovih izjava nema temelja za daljnu politicku suradnju.

DU
Deleted user
14:30 28.08.2019.

pupavac je prisilio predsjednika vlade i uzi kabinet ili uze vodstvo hdzeja da lamentiraju o ndh...evo pitanje za pupavca....po cemu je bolja drzava bila kraljevina srbija od ndh ...po nicemu...!!!!...itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije