Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI
Povratak na članak

EU donijela važne odluke; Objavljena fotografija preminule trudnice: 'Tijelo je pronađeno u zagrljaju supruga'

Ukrajina je objavila da je više od 100 zatvorenica razmijenjeno s Rusijom u, kako se navodi, prvoj razmjeni samo žena s Moskvom nakon gotovo osam mjeseci rata

Komentari 49

PR
Propitivač
08:42 17.10.2022.

Na fotki se vidi da je to Geran-2, što je rusko ime za iranski Shahed 136

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:51 17.10.2022.

HERSON - Nastavlja se bijeg ruskih dužnosnika ali Rusi im dozvoljavaju odlazak samo na Krim. Istovremeno idu deportacije civila u unutrašnjost Rusije. To je tradicija Carske Rusije gdje su kompletni narodi deportirani što dalje od svoje domovine, uglavnom u Sibir, gdje bi imali veliku smrtnost. U II svjetskom ratu deportirani su Ukrajinci i Tatari iz Ukrajine, Nijemci naseljeni za vrijeme carice Katarine Velike iz Povolžja, svi u Sibir. I Amerikanci su deportirali u prošlosti cijele indijanske narode. I dalje nema napredovanja na fronti niti jedne strane zbog kiša i blata. BJELORUSIJA Rusi su doveli do 8000 vojnika najvjerojatnije zbog obuke ali i moguće zaštite nakon što su Bjelorusiju ogolili od svih tenkova ispod 60 godina starosti, Rusi dovode i vojnu inženjeriju vlakovima kako bi pojačali oslabljene položaje uslijed odlaska tenkova. LUGANSK, DONJECK vode se borbe duž fronte s promjenljivim uspjehom, Rusi su uspostavili i pojačali obranu. TOMAROVKA AERODROM U RUSIJI Ukrajinci su uništili protuavionski sustav S-300 nekih 60-80 km u dubini Rusije američkim HIMARS raketnim topništvom IRAN se uključio u rat na strani Rusije. U Ukrajini je oko 50 iranskih instruktora za dronove a pristižu Rusima iranske rakete zemlja-zemlja, dvije vrste, dometa 300 i 700 km NJEMAČKA šalje još IRIS-T protuavionskih sustava Ukrajini proizvedenih nakon 2017 godine sa sustavom detekcije ciljeva od 250 km dosega, istovremenim praćenjem do 1500 ciljeva, dometom raketa 75 km, najmoderniji sustav.

VL
SE
serafin002
09:50 17.10.2022.

biti će pravo zadovoljstv vidjeti najezdu dronova nad Moskvom i kada će rusi vješati svog štkora i zločince oko njega sa popom kirilom.

VL
PO
Poskok
08:39 17.10.2022.

isto se radilo u Siriji,taktika:iz visine i iz daleka.

VL
DU
Deleted user
09:44 17.10.2022.

Šta reći, sada mi se brišu i antiratni komentari. "U vrijeme Vijetnamskog rata širom Amerike krenuli su masovni antiratni prosvjedi. Američka mladost digla je glas protiv svojih političara. Masovni prosvijedi proširili su se tadašnjim svijetom. Danas bismo trebali svjedočiti istom u Rusiji: da ruska mladost digne glas protiv vlastitih političara. Nažalost, ništa od toga. Tada se radilo o demokratskoj Americi, a sada se radi o autokratskoj Rusiji. Tada je svijet protestirao protiv rata, danas protestira radi samožive ugode."

VL
Avatar MEDLIN
MEDLIN
22:13 18.10.2022.

cijeli svijet, usa, eu, nato protiv RUSIJE, oruzjem , dolarima, agitpropom i nista, prcmilojko...jos kad Kinezi krenu...bit ce mnogo malji deca...

VL
Avatar gremo20
gremo20
20:46 18.10.2022.

"Ako Rusija ne bude poražena u Ukrajini, onda će vjerojatno krenuti u napad na druge bivše sovjetske države, prema bivšem ruskom diplomatu koji tvrdi da je ruski predsjednik Vladimir Putin svoju zemlju pretvorio u "fašističku državu". U eseju koji jeje u ponedjeljak objavio Foreign Affairs , Boris Bondarev opisao je osjećaj straha kad se probudio uz vijest u veljači da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu. Ovaj 20-godišnji diplomat dao je ostavku na svoju dužnost u Ruskoj misiji pri Uredu Ujedinjenih naroda u Ženevi ubrzo nakon što su ruske snage napale bivšu sovjetsku republiku. "Invazija na Ukrajinu onemogućila je poricanje koliko je brutalna i represivna Rusija postala", napisao je Bondarev. “Bio je to neizreciv čin okrutnosti, osmišljen da se pokori susjed i izbriše njegov etnički identitet.” “Rat”, nastavio je, “pokazuje da Rusija više nije samo diktatorska i agresivna; postala je fašistička država«.

VL
Avatar VLbriše
VLbriše
08:43 17.10.2022.

Od 45. do ruske invazije na Ukrajinu bili su sve humani ratovi za oslobođenje i demokraciju.??? Zato i nije nitko nametao sankcije i pomagao napadnutima ??? Žao mi je kako Ukrajinaca tako i mladih Rusa , dok organizatori ovog prokletog rata slave i zadovoljno trljaju ruke. Ljudska sramota.

VL
ST
Stainer
16:10 17.10.2022.

Rusi napadaju dronovima ukrajinci pucaju puškama na njih ili u zrak. Kako će noću?

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:14 17.10.2022.

EU ministri se bave svime osim stanjem u EU. Očekujem da sastanak započnu kolektivnim rezanjem kose.

VL
GO
goran2hr
08:16 17.10.2022.

Hrvatski domoljubni desničari gledaju što je u interesu Hrvatske i Hrvata. Zato je za nas najbolja opcija neutralnost, što manje se u to uplitati i proći kroz to sve sa najmanje štete i rizika. To nije naš rat, Ukrajinci i Zelenski nisu naša braća i u DR nama nitko nije poklanjao oružje. Npr. uzor bi nam trebali biti Mađari. Prosječan Hrvat od ove politike ima samo gubitke i troškove. No problem je što nas u to "blato" uvlače eurofili i američki patrioti koji hine da su hrvatski domoljubi. Uostalom, tako je bolje i za NATO, jer u velikim svjetskim ratovima (Napoleon, Franc Jozef, Hićo), tko god je na svojoj strani imao Hrvate - izgubio je rat. Hrvati trebaju braniti svoje zemlje, svoj interes i hrvatski narod, a kloniti se avantura po tuđini. Uostalom tako smo i obećali papi Agatonu.

VL
OP
Ovaj_put
07:27 17.10.2022.

6 MiG-31 s Kinžalom u Minsku - Veleposlanstva su evakuirana, a strani državljani odlaze - Bjeloruski BM-27 Uragan na granici s Ukrajinom Rusija započinje operaciju nuklearnog kišobrana

VL
MA
Matkovic
07:44 17.10.2022.

I nato pakt u svakom svom ratu je uvek gadjao energetski sektor i zeleznicu. Rusima je cilj da ih ostave bez struje i zeleznice da bi im otezali donosenje oruzja koje stize u poljsku pa se prepakuje sa poljskih vozovaa na ukrajinske. Ukrajinci imaju sine iz sovjetskog vremena koje su sire od zapadnih pa vozovi sa zapada ne mogu da idu po njima. Ukrajinski svi vozovi su na struju, zato rusi gadjaju energetsku mrezu koja snabdeva zeleznicu.

VL
SO
Sonofsava
09:20 17.10.2022.

Iranski dronovi ne valjaju barem tako su mi rekli amerikanci , dali su me oni lagali ili kurcopijanist zelenski pitanje je sad

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:42 17.10.2022.

Moglo bi umrijeti dodatnih 4500 djece prije prvog rođendana, upozorio je UNICEF. - istina, grozne su to stvari. Ali UNICEF se nije brinuo za zdravlje djece kada je promovirao kampanju cijenjenja djece od 5 godina pa na naviše. Tko jee vidio video uratke na njihovim stranicama na tu temu, zna o čemu govorim.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.