Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministri posjetili Penavu

Panenić: Privatizacija Borova još nije realna, u problemima je i Luka Vukovar

dobrović panenić penava
Branimir Bradarić
20.05.2016.
u 12:41

Jasno je da ovdje treba značajno promijeniti uvjete poslovanja i opterećenosti koja je nastala iz prijašnjih razdoblja i da bi se onda tek moglo razmotriti može li Borovo prihvatiti strateškog investitora.

U nizu ministara aktualne Vlade koji su posjetili Vukovar danas se pridružio i ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović. S njim je bio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić. S njima je o brojnim aktualnim pitanjima razgovarao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako su podizanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta najveći prioritet gradskih vlasti.

– Sve je lijepo i krasno ali ako nema novih radnih mjesta nećemo moći zadržati ljude na ovim prostorima, a ako nema ljudi onda se postavlja pitanje čemu sva ulaganja i investicije, rekao je Penava.

U izjavi novinarima Panenić je kazao kako je zadovoljan s inicijativom koju gradske vlasti pokazuju kada je riječ o gospodarskoj obnovi grada ali i da sama inicijativa nažalost nije dovoljna da bi se situacija unaprijedila.

– Moraju se promijeniti i opće okolnosti koje utječu na rast gospodarstva, rekao je Panenić.

Govoreći o privatizaciji vukovarske tvrtke „Borovo“ i Luke ministar je rekao kako je Borovo i dalje u poteškoćama tako da preuzimanje tvrtke od bilo koga trenutno nije realna opcija.  

 – Jasno je da ovdje treba značajno promijeniti uvjete poslovanja i opterećenosti koja je nastala iz prijašnjih razdoblja i da bi se onda tek moglo razmotriti može li Borovo prihvatiti strateškog investitora. I Luka Vukovar suočava se s problemima. Jučer su me informirali o padu pretovara roba u Luci i mislim da je to pokazatelj koliko je gospodarstvo u lošoj situaciji. Bez jačanja gospodarstva bilo koje rješenje za Luku je nemoguće, rekao je Panenić.

Ministar zaštite okoliša Dobrović rekao je kako je i u Vukovaru,  kao i tijekom nedavne posjete Osijeku, primijetio kako je gradska uprava svjesna u kojem pravcu treba ići kada je u pitanju izgradnja odlagališta otpada i zaštita okoliša.

– Promjena politike gospodarenja otpada ide za tim da su centri koji rješavaju sve probleme otpada sekundarne naravi, a da treba ići prema odvojenom prikupljanju odnosno graditi sortirne linije na kojima reciklabilne tvari dostižu vrijednost za tržište, rekao je Dobrović.

Pojasnio je i kako dosadašnji oblik sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća u iznosu od 80 posto nije više održiv. Stoga će biti otkazan drugi natječaj koji je objavljen za sufinanciranje energetske obnove.

>> Kružnim gospodarstvom do tisuća novih radnih mjesta

>> Dobrović: Sustav gospodarenja otpadom mora postati ekološki i ekonomski održiv

Komentara 1

MA
Machak
15:22 20.05.2016.

Naravno. Ni riječi o tome da je Borovo na ove temelje dovela prošla vlada. A sad bi dodatno trebali novcima poreznih obveznika riješiti sve dugove Borova da bi ga onda kupio neki "blizak HDZ-u" - a što ako ga kupi neki Srbin??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije