Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vrlo važno ministarstvo'

Ministri Butković i Kuščević protiv spajanja Ministarstva branitelja i MORH-a

Oleg Butković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
17.02.2016.
u 12:10

– Radi se o ljudima koji su dali svoju žrtvu za domovinu. Moramo se brinuti o tim ljudima – kazao je Kuščević

Ministri pomorstva prometa i infrastrukture te graditeljstva i prostornog uređenja Oleg Butković i  Lovro Kuščević izjavili su uoči sjednice Vlade kako su protiv spajanja ministarstava hrvatskih branitelja i obrane.

– Ministarstvo branitelja treba ostati Ministarstvo branitelja – kratko je novinarima rekao ministar Butković. Kuščević je također protiv spajanja ta dva ministarstva, istaknuvši kako o takvoj mogućnosti nema nikakvih saznanja. – Mislim da je to vrlo važno ministarstvo (Ministarstvo branitelja) i radi se o ljudima koji su dali svoju žrtvu za domovinu. Moramo se brinuti o tim ljudima – kazao je.  – Mislim da je to tema koju treba puno ozbiljnije razmotriti – komentirao je ministar Kuščević medijska nagađanja o spajanju tih ministarstava.

Oba ministra ustvrdili su kako njihovi resori i Vlada odlično funkcioniraju te da će Vlada uskoro biti kompletirana. Naime, nakon ostavke Mije Crnoje ostalo je upražnjeno mjesto ministra hrvatskih branitelja, a očekuje se da će Vlada u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice imenovati zamjenike i pomoćnike ministara. Vezano uz mogućnost spajanja ministarstava branitelja i obrane, glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić, koji je i član Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, u utorak je za HTV izjavio kako se njegova stranka i u predizbornoj kampanji odredila kako je Ministarstvo branitelja "višak", s obzirom na to da prava branitelja i članova njihovih obitelji proizlaze iz zakona za čije provođenje treba biti nadležno Ministarstvo obrane.

>>Još nema ministra branitelja, HDZ najavljuje iznenađenje

>>Ćorić: Mladen Karlić HDZ-ov je kandidat za ministra branitelja. Karlić: Nitko me nije kontaktirao

Komentara 47

BA
balic
12:34 17.02.2016.

Oni su protiv spajanja a pravasi bi ukinuli ministarstvo branitelja.. ha ha ha mora da je ideju imao mali T---pes kad je karatomo ustao.

PO
popušimi
12:43 17.02.2016.

pod hitno ukinuti sve povlaštene mirovine, sve invalidnine izjednačiti sa civilnim nakon temeljite revizije tih kupljenih, ukinuti sve moguće dodatke za ovo i ono, raspustiti šator i potjerati parazite kući, izgraditi desetak zatvora i napuniti ih pljačkašima države, uz prisilan rad, oduzeti im svu imovinu do 15-og koljena, potjerati bandu sa kupljenim diplomama preko save i une, ukinuti financiranje crkve i oduzeti im polovicu imovine te zabraniti politički rad

Avatar Francek007
Francek007
12:45 17.02.2016.

Pa jeste li vi normalni, da je ovo predložio SDP ne samo da bi šator digli u zrak nego bi digli sve plinske boce od osijeka Zagreba Rijeke Splita Dubrovnika.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije