Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije osuđuje Erdoganovu izjavu

erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
24.10.2013.
u 19:41

Kada dođem na Kosovo, osjećam se kao kod kuće, rekao je turski premijer Erdogan

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije osudilo je izjavu turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana na Kosovu ocjenjujući da takve izjave nisu prijateljske, javlja agencija Tanjug.

– Kada dođem na Kosovo, osjećam se kao kod kuće. Turska je bila među prvim zemljama koje su priznale neovisnost Kosova i mi ćemo nastaviti pomagati Kosovu – rekao je u Prizrenu Erdogan dodajući kako je "Kosovo Turska, a Turska Kosovo" i da narodi Kosova i Turske imaju "istu povijest i civilizaciju".

– U Republici Srbiji ovakve izjave nikako ne mogu biti prihvaćene kao prijateljske. Odstupaju od uvjeravanja koja imamo u kontaktima s najvišim turskim dužnosnicima. Dušanov grad je vjerojatno najneprimjerenije mjesto za takve izjave. Svatko u svijetu zna da je Kosovo srpska riječ i srpski teritorij, čak i oni koji su priznali tu kvazi-državu – navodi se u priopćenju srpskog MVP-a. Erdogan je jučer nazočio svečanom otvaranju novog terminala u međunarodnom zračnoj luci "Adem Jašari" u Prištini, a posjetio je i Prizren.

>> Erdogan: Kosovo je moja druga država

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije