Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI ZAHTJEV

Ministarstvo poljoprivrede želi zaštititi ogulinski kupus i zagorskog purana

zagorski puran
Davor Puklavec/PIXSELL
28.05.2014.
u 15:08

Kada se oznaka registrira na razini Europske unije to znači da je proizvod zaštićen na području cijele Europske unije

Ministarstvo poljoprivrede jučer je Europskoj koimsiji uputilo još dva Zahtjeva za registraciju oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla, i to za ogulinski kiseli kupus, odnosno meso zagorskog purana.

Po zaprimljenoj dokumentaciji Europska komisija u roku od šest mjeseci razmatra svaki zaprimljeni zahtjev kako bi provjerila opravdanost i ispunjavanje uvjeta odgovarajućeg sustava. Kada se oznaka registrira na razini Europske unije to znači da je proizvod zaštićen na području cijele Europske unije i navedena zaštita je vremenski neograničena, priopćili su iz ministarstva.

Osim što jamči potrošaču kvalitetu, a proizvođaču povećava dohodak, proizvod sa zaštićenom oznakom daje i značajan doprinos ruralnom razvoju u smislu prepoznatljivosti samog proizvoda, ali i područja u kojem se proizvodi.

>> Slavonski kulen napokon dobiva zaštitu zemljopisnog podrijetla

Komentara 1

NT
nije_to_samobor
18:05 02.06.2014.

Kak su "brižni"! Upropastiti poljoprivredu i gospodarstvo pa zaštititi purana koji je izvorno američka životinja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije