Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra reakcija
Povratak na članak

Ministarstvo: Mrsić uznemiruje branitelje, to podliježe i kaznenom progonu

U Ministarstvu tvrde da Mrsić "nesmiljeno i tendenciozno napada braniteljsku populaciju kroz najosjetljiviji dio njihova životnog statusa, a to su mirovine zaslužene na prvoj crti bojišnice"

Komentari 235

HA
harpot
08:29 22.05.2019.

Onaj tko nije osjetio prvu crtu bojišnice, taj nema pojma što znači biti sudionikom Domovinskog rata, a većina vas koji komentirate ovu temu niste kompetentni kvalitetno i realno se postavljati po ovom pitanju. E pa ako je isto biti u ratu 1000 i više dana i ne biti niti jednog dana i na kraju pod uvjetom da imate istu dužinu efektivno ostvarenog radnog staža, veću mirovinu ima onaj tko nije bio ni jednog dana u ratu od onog koji je bio 1320 dana borbenog sektora. Vidite, ovom koji nije bio u ratu pripada dodatak na mirovinu od 27%, a ovom nesretniku sa 1320 dana rata, ukoliko koristi prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima (čl.27.) pripada 26%. Ako je to pravedno, onda ja stvarno ne znam što je pravda. Protiv sam naknadnog utvrđivanja statusa hrvatskog branitelja, protiv sam lažnih invalida. Uistinu pravim ratnim invalidima sve moguće bonuse dati, ali isto tako pozabaviti se lažnim invalidima. Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata napravio je puno toga dobroga za pojedine kategorije branitelje, ali nije napravio nikakvu razliku za branitelje koji su svoju glavu stavili na panj, ali su imali sreću da nisu postali invalidima u odnosu na one koji nisu osjetili teret tog nesretnog vremena.

VL
Avatar Urbani
Urbani
03:40 22.05.2019.

Dok ima novca za mrzitelja Mrsica i njegove drugove mora biti i za branitelje, Usporedite primanja Mrsica, Stazica, Marasa , Pernara i drugova ikoliko su oni doprinijeli drzavi, Jedan od njih dobije po 6 prosjecnih braniteljskih mirovina, MjesecnO!!!

VL
BK
Branimir Krešimir
07:45 22.05.2019.

Po ovim komentarima se vidi, koliko ima mrzitelja Hrvatske.Nesretni što je Hrvatska oslobođena.Dok se tih ne riješimo,nema nam napretka.

VL
Avatar comparator
comparator
07:24 22.05.2019.

Treba ukinuti partizanske mirovine kao i one iz Beograda koje prima udbaška banda . Zapravo treba napraviti lustraciju koja bi bila osnovica za oduzimanje imovine i prava onima koji su se ogriješili o ljudska prava i stekli nepripadajuću korist ..Također treba ukinuti mirovine svima koji su mlađi od šezdeset i jedne godine i njima isplaćivati samo naknade za štetne posljedice koje su pretrpjeli u službi ili ratu za domovinu . Obeštećenje za gubitak zdravlja se ne smije zvati mirovina iako je to kod nas tako uređeno. Ima se štošta kod nas raditi u zakonu ali i u čistom poimanju zakona . Normalno da to treba napraviti neka pravno obrazovana skupina umjesto političara pogotovo ne ovih polupismenih koji su su međusobno dijelili diplome .

VL
JK
jurica.kovač
10:37 22.05.2019.

Konačno da netko odgovori kako valja ovom bivšem ministru

VL
BR
Bravo
09:09 22.05.2019.

55 mjeseci i 4 dana. 40% HRVI, 29g benificiranog staža iako sam s fakulteta otišao ravno u rat, čin bojnika i 5000kn mirovine zahvaljujući Milanovićevoj vladi. Svima koji komentirate na ponižavajući način žrtvu za domovinu jer u ono vrijeme nismo znali hoćemo preživjeti a kamo li imati kakva primanja ili mirovinu ŽELIM DA IM DRAGI BOG DA MOJE PRIVILEGIJE ALI I SVE PATNJE, BOLOVE I STRAHOVE, GUBITKE. DA ME SE SJETE KADA IM DOKTOR BUDE DAVAO DIJAGNOZU ILI KADA BUDU SAHRANJIVALI NAJMILIJE. Nisam vjerovao da ću ikada biti povrijeđen da uputim ovakvu kletvu.

VL
BO
borcanac
08:55 22.05.2019.

Pozdrav 9toj bojnoj HOS—a

VL
DU
Deleted user
10:27 22.05.2019.

uopce reagirati na bljuvotine tog partijskog skorojevica je uzaludan posao, njega ni vlastita obitelj nece birati a ovim mu se samo daje par minuta medija. oduran lik.

VL
Avatar Neobavezno
Neobavezno
07:59 22.05.2019.

Ja sam branitelj nisam u mirovini nisam dobio stan radim i zaradujem, a vama pljuvacima i tastatura ratnicima poruka. Da vam nije bilo nas danas bi mirovinu izracunavali u cetnickim dinarima sram vas sve skupa moze biti..............Nezahvalnic nista vama nije dobro i nikada nece biti...............

VL
DU
Deleted user
07:40 22.05.2019.

Mirando je pod ucjenom tražio sredstva iz 2. mirovinskog stupa od vojske i policije. Većina pripadnika vojske i policije koji su od vremena Domovinskog rata ostali raditi zbog bojazni za svoju budućnost predali su sredstva FINI. Na taj naćin uu 1. mirovinski stup prelilo se nekoliko milijardi kuna kojima je Mirando kupio SDPu mir iako su ga stručnjaci upozoravali da je taj potez jednokratna vatrogasna mjera koja neće obuzdati vatru u mirovinskom fondu. Mirando je sam stvorio 30tak tisuća umirovljenika čija se ili čija će se mirovina isplaćivati isključivo proračunskim sredstvima. Tim ljudima je uskraćena mogućnost nasljedne mirovine u punom obimu. Mirando sram te i stid bilo pa kome ti pametuješ!!!!!!

VL
IJ
IJaSamAntinfašist
08:10 22.05.2019.

Evo tko zavidi braniteljima neka stane pred moj auto (to je puno bolje nego pred tenk), je ce se zaletiti u njega pa ako prezivi ja cu svoju placu uplacivati njemu. Vjecna hvala svim braniteljima!

VL
YY
yy1
00:24 22.05.2019.

Pa ako to što radi podliježe kaznenom progonu napići kaznenu prijavu pa neka ga institucije ako ih još imamo i ganjaju a braniteljskoj populaciji da se organizira ujedine i svaki napad kao ovaj od miralema kazneno prijave.

VL
WE
westsouth
08:26 22.05.2019.

Napravite reviziju braniteljskih mirovina.Svaka čast onima koji su dali zdravlje za domovinu,ali puno je lažnih.I to svi znaju a nitko nema mu.a pokrenut.

VL
ZI
zip123
07:06 22.05.2019.

Medo,prvo ti procesljaj registar,ukini LAZNE branitelje,to si uvijek govorio da bi prvo uradio,pa onda govori dalje.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:56 22.05.2019.

S obzirom na visinu medijan mirovine, svim političarima bi trebalo ukinuti povlaštene mirovine. Branitelji koji su otišli u mirovinu do 2010. imaju prosjek mirovina, duplo veći od onih koji su (će) mirovine dobili nakon 2010., pa je i tu sistem nepravedan. Ovi drugi, umjesto da su nagrađeni, oni su kažnjeni. Ukratko, sve mirovine iznad 4.000 kn bi trebalo rezati.

VL
Avatar zajutrak
zajutrak
07:55 22.05.2019.

Mrsić vonja na zlobu, laži i nerad i, zamisli ti to je bio ministar, isto kao i Maras ili Matić , to je tragično koga smo mi sve trpjeli, i dobro nam je ...

VL
Avatar navijač
navijač
08:16 22.05.2019.

Počnite već jednom krivično goniti sve koji tome podliježu , i gotova stvar, ako podliježu. Po meni je stvar jasna, Mirando i ekipa su ostali bez vlasti, sada i bez krava muzara (brodogradilišta) a prije toga i bez otađbine smrdoslavijeje i normalno da šire govor mržnje , netrpeljivost i podjele u Hrvatskom narodu.

VL
LJ
ljeto90
12:39 22.05.2019.

Ne razumijem zašto bi se pravi branitelji bilo čega bojali???????????????

VL
BA
ban
16:42 22.05.2019.

ovu problematiku kao i mnoge druge plenkovic ima na dlanu i suludo je ocekivati brza rijesenja. ima ona narodna da tiha voda bregove valja. glas protiv plenkovica spada u krupnu nepromisljenost.

VL
UH
Urvan_Hroboatos
16:02 22.05.2019.

Kao da je važno što to stvorenje misli.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.