Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust u zdravstvu

Ministarstvo i policija nisu utvrdili propuste na Goljaku

Majka Dijana Sajko prijavila je nedopustivo ponašanje
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.04.2016.
u 17:30

U policiji kažu da su o svim prikupljenim saznanjima obavijestili Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Zagrebu. U tijeku je provođenje izvida koji su tajni

Ministarstvo zdravlja nije utvrdilo da je bilo propusta u zdravstvenom postupku u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s motoričkim smetnjama Goljak, a policija nije utvrdila elemente kaznenog djela nakon što je Dijana Sajko, majka djeteta s poremećajem u razvoju, na društvenim mrežama prije mjesec dana objavila da je svjedočila zlostavljanju djeteta s posebnim potrebama. 

Iz Ministarstva zdravlja izvijestili su da su dobili očitovanje uprave bolnice Goljak te utvrdili ispravnost postupka uprave bolnice koja je predmet uputila policiji na daljnje postupanje zbog sumnje u zlostavljanje.

No, nakon kriminalističkog istraživanja i obavijesnih razgovora s dojaviteljicom i svim stručnim djelatnicima ustanove, policija nije utvrdila elemente kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti, doznaje se u PU zagrebačkoj.  

U policiji kažu da su o svim prikupljenim saznanjima obavijestili Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Zagrebu. U tijeku je provođenje izvida koji su tajni te o kojima se ne može izlaziti u javnost, odgovorili su iz nadležnog državnog odvjetništva na Hinin upit.

Dijana Sajko prije mjesec dana objavila je na društvenim mrežama, a nakon toga i izjavila u medijima, da je svjedočila prizoru kako medicinska sestra na Goljaku udara dijete s posebnim potrebama nakon čega je cijeli slučaj istražila policija i inspekcija Ministarstva zdravlja.

>> Ekspresno suspendirali djelatnicu koja je udarala djecu s posebnim potrebama

Komentara 4

VL
vlatx
17:34 14.04.2016.

Hoće li sada ona prekršajno odgovarati zbog lažnog iskaza i nanošenja štete ugledu ustanove?

DU
Deleted user
18:22 14.04.2016.

I nikome ništa. A "nabacivanje blatom" ostalo nekažnjeno?

DU
Deleted user
18:48 14.04.2016.

Ma koje istražne radnje su mogli provesti ako netko lupa djecu bez svjedoka. Umjesto po gradu, ugradite kamere po ustanovama u kojima su smješteni nemoćni, nepokretni, mentalno oboljeli. Oni se sami ne mogu braniti. Tako je i ona spodoba od kuhara u Caritasu godinama zlostavljao djecu. Ma vi ste neki. Uvijek kako je to naš vrli Prvi Predsjednik rekao: stoka sitnog zuba nagrabusi. Jer mi smo potrošna roba. Mi smo nevrijedni. Nismo jednaki raznim Reinerima, vasama, horvatinčićima, sanaderima i čobankovićima, Mi samo plaćamo one koje niti ne vidimo da rade. Ma fuj, Sto puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije