Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Ministarstvo branitelja: Medvedova izjava je pogrešno protumačena

Misa za sve hrvatske branitelje održana u crkvi Svetog Šime u Zadru
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
24.01.2023.
u 15:48

"Ističemo kako je ministar Medved iskazao očekivanja sukladno dosadašnjoj praksi Visokog upravnog suda, nemajući namjeru utjecati na rad i postupanje suda niti narušavati neovisnost sudbene vlasti, te izražavamo žaljenje što je zbog izrečenoga došlo do pogrešnog tumačenja izjave", priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u utorak je izvijestilo da je pogrešno protumačena izjava ministra Tome Medveda kojom je komentirao odluku Ustavnog suda u slučaju tužbe bivšeg pripadnika HVO-a. Medved se u ponedjeljak referirao na napise kako Hrvatskoj opet prijete masovne tužbe pripadnika HVO-a, rekavši da "odluka Ustavnog suda ne znači da će tražitelji ostvariti svoja prava" jer je Ustavni sud tužbeni zahtjev vratio Visokom upravnom sudu.

Najviši sud je priopćio kako je krajnje neprimjereno da potpredsjednik vlade i ministar javno iskazuje da očekuje postupanje nekog suda na određeni način jer takvim iskazom narušava neovisnost sudbene vlasti.

''Takav iskaz može biti shvaćen kao pritisak na nositelje sudbene vlasti i uputa kako određeni predmet treba riješiti, u skladu s očekivanjima izvršne vlasti'', priopćio je sud.

Reagirajući na priopćenje Vrhovnog suda Medvedovo ministarstvo je istaknulo da je ministrova izjava „u potpunosti pogrešno protumačena”.

"U dijelu izjave na koji se u svojem priopćenju osvrću, ističemo kako je ministar Medved iskazao očekivanja sukladno dosadašnjoj praksi Visokog upravnog suda, nemajući namjeru utjecati na rad i postupanje suda niti narušavati neovisnost sudbene vlasti, te izražavamo žaljenje što je zbog izrečenoga došlo do pogrešnog tumačenja izjave", priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

VIDEO:

 

 

Komentara 3

TO
tomozg24
14:23 07.08.2023.

Svaka izjava branitelja je krivo protumačena. Pa šta su ti branitelji radili, svjetska čuda i božja čuda? Branili sebe, svoju domovinu, svoju obitelj i kućni prag i šta nakon 30 godina još pričali o tome? Tuđman im je lijepo dao Ministarstvo hrvatskih branitelja i osudio ih da budu sirotinja i djecu šalju izvan Hrvatske, dok je sve nepogodne, neprijatelje i ostale kriminalce i štetočine nagrađivao mjestima po veleposlanstvima i na čela svega što su pokrali dok su svjedoci bili u rovovima. Koliko sinova je otac Kennedy sakrio po Veleposlanstvima? Odgovor je nijednog, JFK nije bio najstariji sin, a i on je jedva preživio, a nije baš da su im Nijemci i Japanci došli na kućni prag pijani i s nožem u rukama. Degutantno je gledati te likove koji su postali sve ono što pričaju uporno da su se borili protiv. Kad čujem izraze hrvatski branitelj i vrijednosti Domovinskog rata, znam odmah da laže, uključujući i Medveda, najgoreg i najglupljeg čovjeka kojeg sam upoznao.

RE
realisticki
15:09 25.01.2023.

Satko na toj poziciji mora stajati iza toga što je rekao, eventualno se opravdavati sam, a ne da ga opravdavaju njegovi podređeni.

MA
mate30
18:07 24.01.2023.

Sada žanji što si posijao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije