Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove cijene

Ministarstvo: benzin od utorka skuplji, dizel jeftiniji

01.09.2015., Sibenik - Cijene naftnih derivata na benzinskim postajama pale su sirom Hrvatske seti tjedan za redom. Na nekim postajama cijena eurosupera pala je ispod 9 kuna. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
04.01.2016.
u 12:20

Cijene benzina i dizela ponovno variraju

Cijene benzina od utorka bi mogle poskupjeti 5 lipa po litri, a dizela pojeftiniti 1 lipu po litri, izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama.

 "Prema današnjem izračunu, zbog rasta cijena benzina na Mediteranu od 2,5 posto i dizela za 0,2 posto u odnosu na prošli tjedan te uz pad tečaja dolara od 0,77 posto, cijene motornih goriva bi se od sutra trebale ponovno promijeniti.

Cijene benzina bi tako od sutra mogle poskupjeti 5 lipa po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla pojeftiniti 1 lipu po litri", navode iz Ministarstva.

 Napominju kako je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

 Ujedno podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva www.min-go.hr.

>> Benzin će biti jeftiniji 10 lipa, a dizel 20 lipa

Ključne riječi

Komentara 3

VP
vilko.pavlic
14:03 04.01.2016.

Dobro je:koliko ljudi u hrvatskoj radi nije ni čudo da sve poskupljuje,koliko političara neradnika i lijenčina je na narodnoj grbači,koliko lopova pa nije ni skupi život u lijepoj našoj.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:28 04.01.2016.

Svugdje u svijetu benzin jeftin, u HR poskupljuje. Nema sto nema.

TO
tovaravot
13:35 04.01.2016.

kad se novo ministarstvo skroz formira poskupit ce jos i vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije