Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijepi Zagrepčane

Ministar Vili Beroš sudjeluje u cijepljenju: 'Čast mi je što sam mogao osobno doprinijeti'

Ministar Beroš cijepio građane na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/11
08.05.2021.
u 11:15

Cijepi građane s liječnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Ministar zdravstva Vili Beroš sudjeluje danas na cijepljenju na zagrebačkom Velesajmu. Od jutros cijepi građane s liječnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

- Čast mi je što sam danas tu i što sam mogao osobno doprinijeti, rekao je i pohvalio organizaciju. 

- Čekanja nema, dovoljno je punktova i djelatnika, navodi ministar. - Bitno je da svi građani koji se žele cijepiti i koji pokažu svoj interes, imaju svoje cjepivo. AstraZeneca je tu na Velesajmu, do sada smo cijepili 1007 naših sugrađana i cijepljenje je još uvijek u tijeku, naveo je.

- Bilo je lijepo nakon godina odmaka prisjetiti se onoga što liječnička profesija je, rekao je i naveo izravno pomaganje sugrađanima.

Naveo je kako je oko 8 sati počeo cijepiti te istaknuo kako treba nastaviti širiti svijest o potrebi samog cijepljenja. - To je alat koji nam omogućava da skinemo maske i živimo normalno, navodi. 

08.05.2021., Zagreb - Ministar zdravstva Vili Beros cijepio je gradjane na Zagrebackom velesajmu. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

- Cjepivo je tu i na nama je da se organiziramo i procijepimo građane. Proces će se dinamizirati i zajedno ćemo postići cilj - procjepljivanje oko 50 posto do kraja šestog mjeseca, rekao je ministar ističući kako su nuspojave iznimno rijetke. 

Problem s radiolozima

- Potrebno je povećati broj radiologa, ali i koristiti nove tehnologije, naveo je ministar te se osvrnuo na zaposlenje liječnika u privatnom sektoru. 

- Kao društvo i ministarstvo, ne ja osobno, omogućili smo liječnicima da rade privatno. Zašto smo to napravili? Da bi ih zadržali u Hrvatskoj, rekao je te napomenuo kako postoje neke nelogičnosti, primjerice mogu li i šefovi klinika raditi privatno. - To ostaje urediti. Nikakvo preklapanje tu ne dolazi u obzir, naveo je. 

Cijepljenje neregistriranim cjepivom

Na pitanje što je s osobama koje su se cijepile izvan područja Europske unije te cjepivom koje na tom području nije registrirano, Beroš navodi kako je upoznat s problemom. 

- Ako je netko primio cjepivo treba ga zabilježiti, naveo je i dodao kako je problem docjepljivanje jer u Hrvatskoj ne mogu primiti drugu dozu istog cjepiva.

- Naći ćemo način da im liječnici obiteljske medicine to verificiraju, zaključuje. 

Sve više cijepljenih

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" dr. Zvonimir Šostar istaknuo je kako je jučer postavljen novi dnevni rekord procijepljenosti. 

- Spremni smo cijepiti dnevno oko 11 tisuća ljudi. Koliko je cjepiva, toliko ćemo cijepiti, naveo je Šostar i zahvalio svih kolegama koji sudjeluju u cijepljenju. 

Pozvao je građane da dođu na cijepljenje te istaknuo kako se dvorana i infrastruktura plaćaju oko 50 tisuća kuna dnevno

- Nije jeftino, dođite da odradimo posao i da nastavimo normalno živjeti, navodi. 

- Cijepili smo više Zagrepčana i Zagrepčani AstraZenecom nego Pfizerom, rekao je te naglasio kako nije bilo niti jedne ozbiljnije nuspojave. 

Komentara 18

DH
Dinko Horvat
12:11 08.05.2021.

Najbolji ministar zdravstva i primjer velikog i požrtvavanog čovjeka. Zato i smeta razno razne skakovce i one kojiblove u mutnom

BU
burza
12:22 08.05.2021.

Najbolji ministar trebalo se boriti sa pandemijom takvihh razmjera sacuvati gospodarstvo svima ugoditi

Avatar OPG
OPG
15:15 08.05.2021.

Molim manje slika sa spricom, antivaxeri u sve vecoj panici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije