Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ministar policije Ostojić štiti batinaše u odori. Zašto i dokad?

Policija zbog objave Vidoševićeve zbirke kazneno goni svog jedinog stručnjaka za umjetnine, a štiti nasilnike u odori

Komentari 55

DU
Deleted user
14:54 09.08.2014.

Nisam zagovornik bilo čije i bilo kakve represije, ali ne znam što su drugo policajci u ovom slučaju trebali napraviti osim onog što su napravili ? Ako osoba na zahtjev ovlaštene službene osobe ne pokaže osobnu iskaznicu, što bi policajci po mišljenju I. Tome trebali napraviti ? Slegnuti ramenema i pustiti je da ode ?

VL
MA
MarioG
15:03 09.08.2014.

Ovaj članak je očiti primjer djela "medijskih batinaša" a ne nečeg drugoga..

VL
AR
arjavas
13:08 09.08.2014.

" Titova milicija " nije niš drugo delala nego tukla i maltretirala građane : baš me interesira kad je to gospođa Toma dobila batina od Titove milicije?

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:45 09.08.2014.

Mislim da je Ostojić u ovome trenutku malo aut, jedva je preživio. Ali policija štiti sve policajce, osim onih koji dotaknu političare. Dakle možeš juriti cestom, voziti po žutoj traci, voziti pijan, tuči ženu, krasti, ucjenjivati prostuitutke, preprodavati drogu, švercati duhan, falsificirati dokumente ... Sve to možeš kao policajac. Ali takneš li kojeg političara, gotov si. Bandić je pokazao svoju moć iživljavanjem nad policajcem koji ga je pijanog zaustavio i taj je dobio otkaz istog dana. Kasnije su Bandiću savjetovali da to za Bandićevu karijeru nije dobar potez pa je policajav vraćen na posao. Vidošević i HDZ su također pokazali što mogu pa je onaj koji je pretraživao Vidoševićevo tajno i bespravno sagrađeno skladiše i snimio na mobitelu medvjede i slonove također dobio svoje. Policajci mogu što god žele, Ostojić nema puno veze s tim, to je oduvijek tako kod nas. Pa i u nekim drugim državama. Samo neka ne diraju političare. I to im je najvažnije znati.

VL
YB
ybro
16:01 09.08.2014.

Ivanka, primi se ti kuhače...

VL
DU
Deleted user
16:51 09.08.2014.

trebali ga izmlatiti ko vola i još par puta tako, a s njim i ove kaj mu suflirali sa strane... i ovakove koji policiju prozivaju zbog zakonitog postupanja

VL
DU
Deleted user
16:56 09.08.2014.

Naletio je na dvojicu policajaca, vjerojatno kontinentalaca...Jel se to možda želi nešto prišiti zato jer su kontinentalci ...Kao neki drugi policajci u tri sata ujutro možda nude lozu po stradunu...

VL
ZV
zeljko.visnic
17:24 09.08.2014.

ne znam ali sumnjam da su bila dvojica policajaca koji su na ispomoći,uvjek ide jedan domaći,policajci su potpuno ispravno postupili,možda malo nespretno a da je dotični gospodin bio trijezan i objasnio da nema osobnu mislim da ne bi došlo do uporabe sredstava prisile i ova kolumnistica ne bi imala o čemu pristrano pisati.

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
14:23 09.08.2014.

Kak ono veliju; 'ko ide pijan po selu, dobi po čelu. Ne mislim ovdje da je Dubrovnik selo!

VL
MA
mashek
12:41 09.08.2014.

Nevjerojatno da netko slučaju koji je tako lijepo prikazan na video zapisu može naći bilo kakav prigovor na postupak policije. Na snimci se lijepo vidi fizičko opiranje dotičnog gospodina policiji koja je potpuno korektno vršila svoju dužnost. U nekim zapadnimm zemljama sa daleko većom demokratskom tradicijom od naše dotični gospodin prošao bi mnogo gore.

VL
BA
bakulušić
14:43 09.08.2014.

Čitajući ovaj članak u današnjem "Obzoru", prisjetih se događaja kada je Klub hercegovačkih studenata u Zagrebu organizirao prosvjed u znak podrške hrvatskim uznicima u Hagu. Prosvjednika je bilo 101 a policajaca pod teškom spremom 303. Novinarima i snimateljima ni broja se nije znalo. Sve je prošlo u najboljem redu a što je najzanimljivije, niti u novinama niti na televizijama nije bilo niti jedne vijesti. Zašto tada novinari i novinarke ne postaviše pitanje zašto toliki broj teškoopremljenih policajaca na toliki broj bezazlenih studenata? Zašto onda ne prigovoriše o trošenju proračunskih sredstava? Zašto onda ne napadoše ministra i upravu policije? Zašto onda ne objaviše niti jednu vijest? I zašto sada ne napišu tko je gospodin Žeravica i koje je udruge civilnog društva član? I još jedno pitanje-da li su članovi udruga civilnog društva drugačiji od svih nas običnih članova društva koji moramo poštivati Zakon i zakonske propise?

VL
CE
cenzura
12:47 09.08.2014.

Zar je vama normalno da pijani raščupanac (Žeravica) u tri sata ujutro odbije policajcima predočiti osobnu iskaznicu???? Dakle počiniti prekršaj te se i dalje oglušiti u zakonitu zapovjed policijskih službenika?? Nakon toga se pokuša udaljiti (čitaj-uteći) i nakon toga jošš pruža otpor???!!!! Šta mislite kako bi takav lik prošao u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj??? Stoput gore, zatvor i masna novčana kazna!! Slažem se samo da su policajci postupili malo nespretno ali tome nisu oni krivi već nadređeni koji ih nisu dovoljno dobro obučili i opremili. Da je taj Žeravica naišao na dobro obučenog policajca bio bi svezan pri samom pokušaja ne davanja dokumenata. Mislim da su neki u nas pogrešno shvatili pojam demokracije. Neki smatraju da je demokracija jednako anarhija!!!

VL
Avatar Stipo Li
Stipo Li
22:12 09.08.2014.

Policija je postupila onako kako je trebala, čak i preblago. U bilo kojoj državi zapadne europe bi ga krpali na traumatologiji. Potpuna podrška policija!

VL
DU
Deleted user
13:30 09.08.2014.

jako pristrano napisan članak protiv policije,sa čudnim pitanjima i još čudnijim nepoznavanjem ili nepriznavanjem zakona.da li je kolumnistica sa 1,1 promila alkohola u krvi pripita ili pijana osoba?

VL
LO
lopti28
13:27 09.08.2014.

Tko je uopće taj humanitarac?Čime se on uistinu bavi,od čega živi?Slanje policajaca iz drugih djelova države je dobra odluka!

VL
ON
oneguy
00:04 10.08.2014.

ovako, nije pitanje da li je žeravica ovo ili ono, pitanje je kako ova 2 nazovi policajca zbog svoje psiho i fizio spreme ne mogu ovladat 1 osobom??? Stavljanje lisica je najmanje smješno, ali je nesposobno... Uporaba spreja??? da, ali ali ne u ovom slučaju (čl 30.) , u ni jednom trenutku snimke nije bio upozoren, nije mu dano na znanje da je uhićen! Sve u svemu, sindikat se nedavno oglasio da su policajci u postupanju na Žeravici, i sami ozljeđeni, što snimka opovrgava!!! U ovom slučaju, žrtva je Žeravica zbog: Nesposobnosti policajaca Neškolovanja Neiskustva Nadobudnosti Jel kako je poznato , gospoda u uniformi se odbila legitimirat, te gospoda nisu poštivala zakone o policiji, kodeks policije , te zakon o uporaba kemijskih oružja... Hvala bogu, da Žeravica ima kvalitetnog pravnika, i da postoji video zapis!! A to kaj bute se Vi lovili jel morao ili ne dati na uvid osobnu , to me baš briga... BITNO JE POSTUPANJE!!!

VL
MU
Mućanin
07:57 10.08.2014.

Ma htila partija ucijeniti Vidoševića, samo što in je policajac sa objavom slika pomrsio račune i sada mora zbog toga odgovarati pred partijskim sudom!!!

VL
Avatar _Hedon_
_Hedon_
17:24 09.08.2014.

Tih mi je alkosa pun kufer... šta je ovo, borba za prava alkoholičara??? Ako ja mogu dati osobnu iskaznicu na uvid može i on

VL
MA
majusko
17:31 09.08.2014.

Na snimci se jedino vidi da on udara njih. A sto su trebali ponuditi mu hladni sok.

VL
ZB
zbuniceva
21:11 10.08.2014.

Pitanje za zakonodavce i Ministra i podredjene je ustvari jednostavno: Treba li Policija imati ovlasti i obavezu upotrebiti ovako visok nivo prisile za smiješno bezazlene prekršaje u sred turističke sezone u srcu najvećeg aduta našeg turizma od kojeg navodno živimo? Nebude to rastjeralo goste ili nam je svejedno, makar travu jeli? Tog čovjeka je uslikalo desetak nadzornih kamera, mogli su ga i policajci slikati i identificirati naknadno i kazniti po mjeri zločina. Naravno kazniti ga treba prekršajno kak je prekršaj velik okrutno i bez milosti kak sud odluči. Naravno sasvim je druga situacija za Policiju ako je riječ o ugrozi ljudi imovine ili ozbiljnom remećenju reda i mira ali i u tom slučaju primjereni nivo upotrebe sile, kemijskog oružja i batina.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.