Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan

Ministar obrane Mario Banožić na audijenciji Pape Franje

Foto: MORH
1/3
27.04.2022.
u 13:20

U nastavku službenog posjeta, ministar Banožić će se u Rimu sastati s talijanskim ministrom obrane Lorenzom Guerinijem

U sklopu službenog posjeta Italiji, izaslanstvo Ministarstva obrane predvođeno ministrom obrane Marijem Banožićem, u srijedu je prisustvovalo općoj audijenciji sa Svetim Ocem u Vatikanu.

- Bila mi je posebna čast susresti se s papom Franjom. Susret sa Svetim Ocem nezaboravan je, poseban, jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog vjernika. Papa Franjo iznimno cijeni čvrstu vjeru našeg naroda i privrženost Svetoj Stolici - istaknuo je Banožić.

Audijenciji su uz ministra nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, predstavnici Vojnog ordinarija predvođeni msgr. Jurom Bogdanom i pripadnici 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“. Kao znak dubokog poštovanja i zahvalnosti, papi Franji uručena je knjiga „Hrvatski  martirologij XX. stoljeća: 1. svezak: Svećenici – mučenici Crkve u Hrvata

Foto: MORH

Nakon audijencije ministar obrane i izaslanstvo posjetili su Baziliku svetoga Petra, gdje su se pomolili na grobu pape Ivana Pavla II. i Sv. Petra. Tom prigodom predstavnici uprave bazilike uručili su ministru prigodni dar kip Sv. Petra. 

U nastavku službenog posjeta, ministar Banožić će se u Rimu sastati s talijanskim ministrom obrane Lorenzom Guerinijem, s kojom će razgovarati o bilateralnoj obrambenoj suradnji Hrvatske i Italije, posebice u području mornarica i zrakoplovstva te o suradnji unutar NATO-a i Europske unije.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:25 27.04.2022.

Na kojem je jeziku Banožić komunicirao, obzirom da kao i većina HDZ-ovaca ne goviri strane jezike? Siguran sam da je prije Papa naučio Hrvatski nego ovaj panj engleski jezik. Sramota za HDZ da im samo 1% članova zna strane jezike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije