Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovačke jeseni

Mimohod u Vinkovcima završio tri kilometra dugim kolom

vinkovačke jeseni (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
16.09.2012.
u 13:12

Veliku su pozornost privukle svečano ukrašene konjske zaprege, 25 dvoprega, troprega pa i četveroprega, i 50-tak konjanika

Vinkovačkim ulicama u mimohodu, prema mnogima najatraktivnijem dijelu manifestacije, prodefiliralo je 4 000 sudionika ovogodišnjih 47. Vinkovačkih jeseni koje su se održale od 7. do 16. rujna pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista. Mimohod, koji se formira tradicionalno na tržnici, prošao je Zvonimirovom ulicom, pješačkom zonom, Trgom bana Šokčevića, Dugom ulicom do pozornice na Trgu Franje Tuđmana i dalje nastavio Genscherovom do stadiona Cibalie.

Uz cijelu trasu mimohoda, brojni Vinkovčani i njihovi gosti pljeskom su nagradili folkloraše iz cijele Hrvatske, ali i nekoliko iz BiH i Vojvodine koji su svako malo zaigrali kolo ili zasvirali i otpjevali kakvu pjesmu iz svoga kraja prenoseći djelić folklornog naslijeđa svoga mjesta. Veliku su pozornost privukle svečano ukrašene konjske zaprege, 25 dvoprega, troprega pa i četveroprega, i 50-tak konjanika, a veliki pljesak je pobrao vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, koji se pred pozornicu na kojoj su bili visoki uzvanici i državni dužnosnici, dovezao konjskom zapregom, kada iz kola nije sišao preko stepenice, već vješto, kao pravi Šokac, preskočio stranicu kola i skočio na tlo.

Nakon što je prošao mimohod, svi sudionici, brojni gledatelji, ali i državni dužnosnici na pozornici, uhvatili u najveće kolo na svijetu, dugo 3 kilometra koje s protezalo od pješačke zone preko Trga Franje Tuđmana do stadiona gdje se kolo protezalo na alteltsku stazu. U najvećem kolu na svijetu, procjenjuju organizatori, uhvatilo se preko 50 000 posjetitelja odašiljući s ulica najstarijeg europskog grada koja seže u 8 000 godina, svijetu poruku zajedništva, ljubavi i jednakosti.

Danas navečer, 47. Vinkovačke jeseni završavaju humanitarnim koncertom za udrugu Bubamara, Miroslava Škore u velikom šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije