Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSPENDIRANA DIPLOMATKINJA

Mimica o Mađarević: Prestanak rada u mom kabinetu nije imao veze s iznošenjem stavova

Neven Mimica
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
19.08.2019.
u 23:37

Prije sedam godina je Mimica Elizabetu Mađarević predložio za mjesto savjetnika potpredsjednika Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku,

Spornu situaciju suspendirane diplomatkinje Elizabete Mađarević komentirao je i Neven Mimica, bivši europski povjerenik za zdravlje i zaštitu potrošača i bivši potpredsjednik Vlade.

Naime, Mađarević je tada bila savjetnica u uredu potpredsjednika Vlade te je godinu i pol radila kao administrativni službenik u njegovu kabinetu europskoga povjerenika za zaštitu potrošača, piše Tportal. Prije sedam godina ju je Mimica predložio za mjesto savjetnika potpredsjednika Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku,

- Moj odabir se temeljio na dobrom životopisu, razgovoru i radnom iskustvu i doprinosu koji sam tražio za poslove na povezivanju vanjske i sigurnosne politike. Jednako tako, i preostala tri savjetnika u ured potpredsjednika Vlade došla su iz Ministarstva vanjskih poslova. Nemam nikakvih saznanja da bi za vrijeme naše trogodišnje suradnje u Vladi RH i Europskoj komisiji kolegica Mađarević iskazivala, službeno ili neslužbeno, ikakve stavove koji bi bili suprotni vladinoj i državnoj politici- rekao je za Tportal.

Dodaje kako prestanak rada u njegovom kabinetu nije imao veze s iznošenja stavova, već zbog osobne neprilagođenosti načinu rada u Europskoj komisiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije