Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA IVE PUKANIĆA

Milovanovića tražili i u vikendici kod rođaka

02.11.2008.
u 20:15

Istraga ide u nekoliko pravaca. Kamo, ne možemo otkrivati – odgovor je visokoga policijskog dužnosnika MUP-a Republike Srpske, dok su njegovi kolege “češljali” i motrili širu okolicu Doboja, te graničnu crtu između S. Mitrovice u Srbiji, Bijeljine i Zvornika u BiH.

Policiji poznati svi izvršitelji atentata, traži se naručitelj

Bez potvrde
Policija RS-a spomenuti pogranični prostor stavila je pod poseban policijski nadzor zbog činjenice da ga je trenutačno najtraženiji regionalni bjegunac Željko Milovanović nakon počinjenih razbojstava po Srbiji koristio kao tranzitnu zonu za uspješno skrivanje u BiH.

Bomba za Pukanića mogla se aktivirati mobitelom

Privođenja osumnjičenih za ubojstvo Ive Pukanića 

Iz razgovora s policijom stječe se dojam da potraga ide u željenom smjeru, premda nam naši sugovornici nisu željeli dati službenu potvrdu, navodno se odbjegli Željko Milovanović i njegov “kompanjon” Bojan Gudurić još nalaze na području srpskog entiteta. Novinarsku sumnju da je bjegunac izbjegao subotnje uhićenje zbog eventualne dojave iz redova policije naši sugovornici odlučno demantiraju, a za neuspjelu akciju dijelom optužuju i novinarsku ishitrenost.

Sudbina vile Slobodana Miloševića na Dedinju


Grafički prikaz: Piramida zločinačke organizacije

Hrvatsko pravosuđe za Milovanovićem raspisalo tjeralicu 1994. 

Uz kuću u Doboju, policija RS-a provjerila je nekoliko sumnjivih lokacija u B. Luci i Bijeljini. Svi predmeti i dokazni materijali zatečeni tijekom tjedna bit će dostavljeni hrvatskom Uskoku na vještačenje.


Policija Republike Srpske intenzivno traga za atentatorima
Foto: Arhiva VL

U povećanom su stupnju pripravnosti i pripadnici Granične policije BiH. – Naši djelatnici praktički su već nekoliko dana u fazi pripravnosti i imamo odličnu suradnju s kolegama iz Hrvatske i Srbije. Na temelju nedavno potpisanog protokola, duž granice s Hrvatskom i BiH patroliraju mješovite ekipe – kazao nam je kratko Vinko Dumančić, ravnatelj Granične policije BiH.

Milovanović pobjegao 10 minuta prije policije

S Hadžićeva je mobitela na dan ubojstva plaćen parking

Ime bjegunca Željka Milovanovića prvi put u svojoj knjizi “Srbi su harali svetom” spominje Marko Lopušina, beogradski novinar i izdavač nekoliko knjiga koje se bave demistifikacijom srpskoga mafijaškog klana.

Kriminalistička obrada kreće prema naručiteljima

Rekonstrukcija: Likvidirali ih iz susjednog stana

– On je obični izvršitelj, i ništa više od toga. Takvi ljudi ubijaju za novac, a netko mu je i ovaj put platio, tko, pokazat će istraga – kazao nam je danas kolega Lopušina. Pozivajući se na podatke mjerodavnih službi, u knjizi koju je Lupušina izdao 2005. spominje podatak da se najveći broj srpskih kriminalaca i bjegunaca skriva u BiH, jer se u tu zemlju može ući s osobnom iskaznicom.

Nove premetačine
“Tako su nam nakon trostrukog ubojstva, pljačke pošte u Beočinu u BiH pobjegli Milan Matković (19) iz Veternika i Željko Milovanović (39) iz Sombora”, piše Lopušina. Matković je uhićen u Mostaru i osuđen na više od 10 godina robije, a Milovanović je završio u tuzlanskoj bolnici.


Zaplijenjene stvari Ž. Milovanovića
Foto: Dejan Moconja

Za njima su raspisane međunarodne tjeralice, ali će im se u Srbiji suditi u odsustvu. Zahtjev za ekstradiciju iz BiH u Srbiju za Ž. Milovanovića nije nikad dovršen. Policija je u mjestima Podnovlje i Trbuk kod Doboja pretresla kuće i pomoćne objekte u vlasništvu D. M. (49), u kojoj su pronašli naoružanje, vojni eksploziv i bjanko račune i obrasce.

Prilikom pretresa objekata u vlasništvu te osobe u Podnovlju pronađeni su i izuzeti pištolj, u čijem se okviru nalazilo osam metaka, i plinski pištolj s okvirom u kojem je bilo 12 metaka.

DW: Milovanovića spasili hrvatski mediji

Matanić bio dužan Đuroviću 5000 eura za odvjetnika

Odvjetnici se boje braniti Matanića

Predložena istraga protiv Đurovića i Kuzmanovića 

Pretresom kuće i pomoćnih objekata koji su u vlasništvu punca D. M. u mjestu Trbuk pronađeni su i izuzeti automatska puška s odrezanim drvenim kundakom, u čijem spremniku se nalazilo 35 metaka, 10 komada vojnog eksploziva u obliku pločica, dva mobilna telefona, osam telefonskih kartica za mobilne telefone operatera iz BiH, Republike Srbije i Hrvatske i dvije registracijske tablice.


Što je 'Atila' rekao policiji?

Kako je pripremao atentat na premijera RS-a Milorada Dodika? Kako je upozoravao policiju na pripremu likvidacije srbijanskog premijera Zorana Đinđića? Gdje je upoznao Vjeku Sliška i zagrebački klan Zlatka Bagarića? S koliko se lažnih putovnica i osobnih iskaznica služio pri putovanju po državama bivše Jugoslavije? Na ta i brojna druga pitanja odgovore je na saslušanju pred Bijeljinskim Okružnim tužiteljem dao osuđeni razbojnik i zatvorski bjegunac Đorđe Vasiljević zvani Atila (26) iz Beograda. On je priznao kako mu je izvjesni Jandrak u veljači ove godine nudio da za 100.000 eura obave jedan posao u Zagrebu. O kojem poslu je bila riječ, nije znao odgovoriti jer ponudu nije prihvatio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije