Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
depeša iz haaga

Milošević je manipulirao narodom, ali ne i svojom ženom

milošević
Reuters/Pixsell
08.09.2011.
u 10:00

Kad bi imao raspravu, Mirjanu bi zvao u 7.30, a inače u 10.30 sati. Njoj se nikad nije usudio usprotiviti

Milošević je bio u stanju manipulirati čitavim narodom, ali ne i svojom vlastitom ženom: njoj se nikad nije smio usprotiviti. O tom “neobičnom odnosu” koji je “središnji” u Miloševićevu životu govori američkim diplomatima šef pritvora haaškog suda u Scheveningenu Tim McFadden. Izvješće o tom tajnom susretu poslano je u Washington iz veleposlanstva u Haagu u studenome 2003., a objavljeno je na WikiLeaksu.

Upravitelj pritvora, navodi se u depeši, ima veliko iskustvo s “teškim zatvorenicima” jer je radio u nekoliko britanskih zatvora u kojima su robijali pripadnici IRA-e. Haaški pritvorenici su “pussycats” (hrvatski prijevod zvučao bi vulgarno da ga ovdje navodimo) prema onima s kojima je McFadden prije imao posla. Amerikanci napominju da je Tim McFadden osoba koja ima najbolji uvid u Miloševićev život u zatvoru: zna što radi, prisluškuje mu sve telefonske razgovore...

Kad je u rujnu 2003. Miloševiću skočio krvni tlak, svi su se zabrinuli i potrudili da mu smanje stres. McFadden je čak predložio da Haaški sud nekako omogući Mirjani Marković da dođe u posjet a da ne bude uhićena (ona se u to vrijeme već skrivala u Rusiji i nije mogla putovati zbog srbijanske tjeralice). “Njihovo spajanje smanjilo bi Miloševićev stres i krvni tlak”, piše u depeši. Ali Mirjanu Marković bilo je nemoguće dovesti.

Slobo je s njom mogao pričati samo telefonski i to je činio redovito. Kad bi imao raspravu, dizao bi se u 7 ujutro, u 7.30 zvao bi Mirjanu, u 8 odlazio na sud...

Kad ne bi imao raspravu, spavao bi do 10 sati, zvao Mirjanu, vježbao, pohađao “tečaj kreativnosti”, slušao Sinatru, čitao Grishama i gledao prokrijumčarene filmove.

Milošević je sam sebi kuhao, a žudio je za crnim vinom, koje nije mogao dobiti. Bio je poslušan zatvorenik, narcisoidan, doduše, ali “za razliku od drugih koji se stalno nešto žale, Milošević je kooperativan i uvijek prihvaća McFaddenove odluke”. Kad nešto ne bi mogao dobiti, Slobo bi često odgovorio: “Barem sam pitao”.

Komentara 13

DU
Deleted user
11:34 08.09.2011.

vidi kako Vecernji \"popravlja\" sliku od dobrom i dragom Milosevicu. S kojom namjerom?

DU
Deleted user
12:06 08.09.2011.

vjerojatno tu sliku \"popravlja\" po naredjenju Tadica i Jovana Yusipovica.

MA
Majur
10:43 08.09.2011.

Eto dokaza da je papucar zaveo srbe da u rat idu....koja sramota;))))) Varaju se oni koji misle da je slobo mrtav,fino negdje u rusiji ili na cipru hladi jajca u aranzmanu gospode koja su ga u 90-ima podrzavali.Problem je bio sto su se Hrvati usudili bit drski,bezobrazni,prposni i branili se usprkos finoj \"pripremi\" izvlacenja oruzja Teritorijalne obrane od strane JNA koja je otvoreno stala na stranu srba i tad je pao mit i laz o srbima-borcima.Slobo je bio najveci igrac amera,engleza i ostalih i najvise znao.....pa jadnik umro prije nego sto je mogao sve reci....koja slucajnost da ti pamet stane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije