Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog stabilnosti zemlje

Milorad Pupovac ne isključuje mogućnost potpore vladi HDZ-a

18.01.2012., Zagreb - Sjednica hrvatskog Sabora, aktualni sat, vlada Zorana Milanovica odgovara na pitanja saborskih zastupnika. Vojisalv Stanimirovic, Milorad Pupovac. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
06.12.2015.
u 16:02

Iako preferiramo koaliciju Hrvatska raste na čelu sa SDP-om, ne isključujemo ni mogućnost da zbog potreba stabilnosti zemlje i moguće vlade desnog centra podržimo i tu i takvu vladu

Zastupnik u Hrvatskom saboru iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas  da u formiranju nove hrvatske vlade stranka daje prednost koaliciji "Hrvatska raste", ali da zbog stabilnosti zemlje i moguće vlade desnog centra ne isključuje mogućnost potpore i koaliciji na čelu s HDZ-om ako se nađe zajednički jezik.

– Iako preferiramo koaliciju Hrvatska raste na čelu sa SDP-om, ne isključujemo ni mogućnost da zbog potreba stabilnosti zemlje i moguće vlade desnog centra podržimo i tu i takvu vladu – naravno ako nađemo zajednički jezik i usuglasimo se oko onoga što nam je važno i od čega nikako ne bismo mogli odstupiti – kazao je Pupovac za novosadski Dnevnik.

>> Predsjednica ima priliku 'doktorirati' kao državnica

Kazao je također da koja god da se vlada formira, čini se da ne može biti stabilna, a pogotovo ne može biti stabilna bez šest zastupnika manjina, uključujući i dvojicu iz SDSS-a. Ocijenio je ta takva vlada ne može imati demokratsko lice jer oni koji bi se ponudili kao moguća "zamjenska podrška"  imaju, nažalost različite vrste tereta.

– Kada se tome dodaju već postojeći tereti u aktualnim koalicijama, kao što je HDZ-ova, u kojoj ima ustašofilnih i antimanjinskih stranaka, posebno antisrpskih, teško je moguće zamisliti da tako formirana vlada ispuni dva spomenuta uvjeta: i da bude politički stabilna i da ima demokratski profil, demokratsko lice – kazao je Pupovac.

Osvrnuo se na dio javnosti u Srbiji koji mu je zamjerio da je trebao pričekati rasplet događaja, umjesto što se požurio dati potporu koaliciji Hrvatska raste, pojasnivši da je to i stajalište HDZ-a koji SDDS-u nije nudio nikakvu koaliciju i inzistirao na suzdržavanju, ali da HDZ nije tako nastupao prije, već sada kada je vidio da bi "naše opredjeljivanje u konačnici moglo biti na njihovu štetu".

– Međutim, HDZ je o tome trebao razmišljati tijekom protekle tri godine, kada je vodio antićiriličnu, protusrpsku i protudemokratsku kampanju ˜– izjavio je Pupovac.

Prvi čovjek srpske manjine u Hrvatskoj, međutim, smatra da je Hrvatska bliža novim izborima nego što je bila, iako nisu iscrpljene sve mogućnosti i stranke još pokušavaju doći do nekog rješenja.

– U svakom slučaju, mada je proces dinamičan i nepredvidiv pa sljedeći dani mogu donijeti i drukčije odgovore, u ovom trenutku se čini da i najveće stranke razmišljaju o tome da su novi izbori najbolje rješenje – zaključio je Pupovac.

>> Vrijeme je da se prestanu klanjati 'velikom' Boži

Komentara 98

OX
oxymoron
16:22 06.12.2015.

Politicka prostitucija bez presedana. Ako ovaj udje u bilo koju vladu, obavezno podijeliti svima antibiotike.

PI
pinkec
16:25 06.12.2015.

Na sve bi oni pristali, samo da ostanu na proračunskom koritu! "Lezi lebe, da te jedem"!

JE
Jednakost
16:16 06.12.2015.

Hahaha,...ovdje stvarno lu*d zbunjenog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije