Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sučeljavanje

Milinović 'napao' pakt Kujundžić-Prgomet: Blok usmjeren na podjelu

hdz, sučeljavanje (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
19.04.2012.
u 16:58

Sučeljevanje u organizaciji Večernjeg lista, Media servisa i 24 sata TV-a okupilo je opet iste protagoniste.

Drugo sučeljavanje predsjedničkih kandidata HDZ-a, u organizaciji Večernjeg lista, Media servisa i 24 sata TV-a, okupilo je opet iste protagoniste. Otvorene rasprave nisu se ustručavali Darko Milinović, Domagoj Ivan Milošević, Milan Kujundžić i Drago Prgomet. “Predsjednik HDZ-a – budući premijer” bila je dogovorena tema drugog sučeljavanja kandidata, gdje su oni iznosili svoje stavove o nizu političkih, društvenih i gospodarskih pitanja iz zamišljenog “premijerskog” kuta. Četvorica protukandidata pokazala su da im ovakvo sučeljavanje koristi, rasprava je bila civilizirana, jedino je žešće “zaiskrilo” u nekoliko navrata između D. Milinovića i M. Kujundžića i D. Prgometa.

Unatoč dogovorenoj “premijerskoj” temi, na početku je najinteresantnije bilo čuti aktualne stavove kandidata nakon što su Kujundžić i Prgomet napravili strateški  pomak u tromjesečnoj kampanji i udružili svoje snage te pozvali ostale kandidate na savez. Takav je poziv prvenstveno upućen Karamarku i Miloševiću. Samo vrlo formalno i Milinoviću, koji je za dvojac ipak “na drugoj strani”. Počelo je iskriti kada je Milinović ustvrdio da je gradnja “bloka” Kujundžić-Prgomet usmjerena na podjelu, a njegov je program za stranku.

Prgomet je objasnio da nisu oni stvorili pakt radi paktiranja nego su nova lica s kojima HDZ ima šansu za pobjedničku budućnost. Iz “starog” vodstva, koje je upropastilo HDZ, Prgomet je “izvadio” T. Karamarka, jer zadnjih 8 do 10 godina nije bio u stranačkom vrhu, premda jedan od osnivača HDZ-a. Milinoviću je bilo dosta tvrdnji kako tu nema većih razlika između odgovornosti J. Kosor i njegove, jer je bio godinama u samom vrhu pod vodstvom i Sanadera i J. Kosor te je podsjetio da je i Prgometa, telefonskim pozivom, u Nacionalno vijeće instalirao doajen stranke Vladimir Šeks.

“Obračunao” se i s Kujundžićem jer je i on bio dio vodstva, postavljan kao član Programskog vijeća HTV-a te u funkciji osobnog savjetnika J. Kosor za parlamentarne izbore.

– Nisam postavljen telefonski, a podsjećam da sam u pola mandata, 2003., napustio mjesto zastupnika u Saboru RH jer sam shvatio da smo tek paravan za donošenje nedemokratskih odluka – kazao je Prgomet. Milinović je ustvrdio da je u vrhu stranke već dugo bio marginaliziran pa mu je Prgomet dobacio: “Zašto ste onda ostali u Predsjedništvu stranke?”

Milinović je potom predbacio Prgometu: “Recimo istinu, napustio si Sabor jer ti je obećano mjesto predstojnika klinike”. Pohvatao se potom i s Kujundžićem oko toga je li ovaj izgubio i na izborima za predsjednika svog ogranka ili je Kujundžić sam zamolio da izaberu drugog, s obzirom na to da je već bio prošao na izborni sabor kao izaslanik.

>>Cijelo sučeljavanje možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Komentara 154

OB
-obrisani-
17:27 19.04.2012.

prgomet i kujundzic su najbolje rjesenje za buducnost hdz-a

BI
bilikamen
17:29 19.04.2012.

ovom kvartetu fali još samo Modni Mačak.

BA
baza
12:32 20.04.2012.

Jao Miki! Vidi kandidate... Dva nepoznata doktora..udružili se..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije