Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Miliband: Mugabe je sramota za Zimbabve i mora otići

24.12.2008.
u 11:58

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe "sramota" je za svoju zemlju i "mora otići", napisao je u srijedu britanski ministar vanjskih poslova David Miliband u pismu koje je uputio dnevnom listu The Times.

- Svaka osoba zdrava uma shvaća da je Mugabeova loša uprava samo ubrzala događaje koji Zimbabve vode u kaos - istaknuo je ministar reagirajući na nedavni napis britanskog dnevnika u kojemu se kritizira "tiha diplomacija" koju vodi London.

- Sve dok je Mugabe na vlasti u Zimbabveu, on će biti sramota za tu zemlju. Priznajem da je on sramota i za međunarodnu zajednicu koja nije bila kadra provesti volju stanovnika Zimbabvea - dodao je ministar.

- Ako se Zimbabve želi izvući iz ovakva stanja, uz pomoć koja mu je potrebna i koju zaslužuje, Mugabe će morati otići - kazao je istaknuvši da je zimbabveanski predsjednik "zapreka koju je jednostavno nemoguće" zaobići.

Ministar je usto odbio mogućnost uspostave blokade te zemlje u kojoj epidemiju kolere koja je od kolovoza odnijela 1174 života prati teška humanitarna i politička kriza.
- Posljedice takve blokade najmanje bi osjetili Mugabe i njegovo okružje - rekao je ministar.

Miliband je rekao da je "svima jasno kako će susjedne zemlje, napose Južnoafrička Republika, najviše izgubiti zbog nestabilnosti u Zimbabveu, a najviše će dobiti ako dođe do promjene".

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije