Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada majka

Mileva iz Pule u Zagrebu obavila pretrage: 'Sad čekam, prvo injekciju, a potom transplantaciju'

Saša Miljević/Pixsell
24.07.2023.
u 22:48

Liječnici su joj dali samo nekoliko mjeseci života, no nakon što je dobila hrvatsko državljanstvo, Mileva Simetić Salija (26) može na transplantaciju

Mlada majka iz Pule, Mileva Simetić Salija (26), obavila je pretrage na KBC-u Zagreb gdje se nalazi od prošlog ponedjeljka. Mileva, rodom iz BiH koja već pet godina živi u Hrvatskoj, ima dijagnozu zbog koje su joj zatajili bubrezi. Oštećena joj je i jetra pa treba transplantaciju. 

Liječnici su joj dali samo nekoliko mjeseci života, no nakon što je dobila hrvatsko državljanstvo, može na transplantaciju. U samo tjedan dana, građani su se ujedinili i uplatili više od 350.000 eura za skupe injekcije Oxlumo koje su joj potrebne, pišu 24sata

VEZANI ČLANCI:

"Na Rebru sam od prošlog ponedjeljka, spremaju se da me puste kući. Pretrage sam sve prošla, stavili su me na prioritetnu listu čekanja za jetru i sad čekam, prvo injekciju, a potom transplantaciju", navodi. 

"Lijek je izvana, trebaju ga naručiti, treba tražiti odobrenje jer kod nas nije odobren i rekli su mi da cijela procedura traje do nekoliko tjedana. Još jednom želim zahvaliti svim dobrim ljudima na pomoći, neizmjerno sam im zahvalna", rekla je za 24sata. 

VIDEO Na KBC-u Zagreb predstavljeno revolucionarno liječenje aritmije srca s pomoću radioablacije

Komentara 2

MI
Mikis
07:02 25.07.2023.

ti si žena, majka, kraljica. srce ne daj se

Avatar rubinet
rubinet
12:22 25.07.2023.

Mileva iz Pule...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije