Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprost duga

Milanović za CNN: Naš je projekt jedinstven u svijetu

Milanović
Foto: Screenshot Youtube
1/3
12.02.2015.
u 15:02

CNN je također zanimao plan hrvatske Vlade o oprostu duga najsiromašnijim građanima

Premijer Zoran Milanović uoči početka EU summita u Bruxellesu dao je intervju CNN-u. Istaknuo je kako se nada da će primirje u Ukrajini, dogovoreno danas u Minsku, ovaj put uspjeti, prisjećajući se i hrvatskog ratnog iskustva.

– Nadam se da neće prizvati sjećanja moje zemlje prije 20-ak godina kada je primirje za primirjem završilo kao razvlačenje katastrofe – rekao je Milanović. Komentirajući najavu SAD-a o mogućnosti naoružavanja ukrajinske vlade, Milanović je rekao da mu se teško staviti u poziciju Ukrajinaca jer Hrvatska povijesno nikad nije bila izložena maltretiranju od Rusije.

– O tome je li dobro naoružavati ukrajinsku vladu ili nije, odlučit će američka vlada, ali bismo tu opciju svakako trebali razmotriti – rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na krizu u Grčkoj te naglasio kako su njegove misli uz grčki narod, ali i da obveze trebaju biti ispunjene, dodajući kako se to odnosi i na Hrvatsku. Rekao je da ne misli da će Rusija financijski pomoći Grčkoj te da je EU bila vrlo fleksibilna prema prošloj grčkoj vladi pa bi znatnije odstupanje od te politike bilo nekonzistentno.

CNN je također zanimao plan hrvatske Vlade o oprostu duga najsiromašnijim građanima. Milanović je rekao da je su namjere bile humane, ali racionalne, odnosno socijaldemokratske.

– Na naš program oprosta dugova najsiromašnijima primijenjeni su oštri kriteriji. To rješenje nije nametnuto izvana – rekao je Milanović objašnjavajući kako će dug pomoći desecima tisuća kućanstava te kako je ovo jedinstveni projekt u svijetu.

Objasnio je i stroge kriterije prema kojima se u Hrvatskoj opraštaju dugovi.

– Morali smo pregovarati s mnogim dionicima, s lokalnom upravom, s bankama, s telekomima kako bi ova odluka bila u dogovoru sa svima – rekao je Milanović.

– Ovaj smo potez simbolički nazvali novi početak – istaknuo je Milanović.

 

>> Milanović: Čačić sigurno nije bio meta, a najmanje moja

Komentara 44

RT
Rollo.Tomasi
15:34 12.02.2015.

Hvala ti Milanoviću što si nama koji se borimo uštedjeti svaku kunu da platimo režije i račune za mobitel ukazao da smo ustvari glu**ni. Baš ti hvala!

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
15:14 12.02.2015.

Da, stvarno jedinstven, zadužiti Hrvatsku da nas praunuci više mrze i oprostiti dugove onima koji su blebetali na mobitel do iznemoglosti. Naši unuci ionako neće izaći na ove izbore, a po nekoj logici, velika većina ovih kojima su posušeni dugovi trebali bi njemu dati glas. Jednostavna matematika u predizbornoj kampanji.

DU
Deleted user
15:30 12.02.2015.

A tim je sve rekao! Jedinstvena, najgora vlada na svijetu! Gdje to postoji da vlada otplacuje neciji dug - dug za koji su pojedinci I banke odgovorni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije