Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK RH

Milanović posjetio Nanobit: Hrvatskoj treba bar 20 ovakvih tvrtki, oni su uspjeli bez ičije pomoći

Foto: Nanobit
1/7
01.06.2021.
u 16:06

Predsjednik Milanović obišao je prostorije Nanobita i razgovorao s njenim osnivačima i vlasnicima o njihovom poslovnom modelu

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je u utorak sjedište IT tvrtke Nanobit, ocjenivši kako je to jedna uspješna i svjetska priča te da Hrvatskoj treba bar 20 takvih tvrtki kao Nanobit. 

"Hrvatskoj treba 20 ovakvih firmi poput Nanobita koje bi 'vukle' i brojne druge. Oni su uspješni, prodali su se u najpozitivnijem smislu te riječi i to je bilo zakonito i civilizirano, kao što je i cijela njihova priča", izjavio je predsjednik Republike nakon posjeta Nanobitu.

Nanobit je prije osam mjeseci za gotovo milijardu kuna (oko 150 milijuna dolara) kupila jedna od vodećih svjetskih gaming kompanije, švedska Stillfront grupe. Tada je najavljeno i da Nanobit nastavlja poslovati kao i do tada, ali u vlasništvu Stillfront grupe, da sjedište ostaje u Zagrebu te da će kompanija i u budućnosti nastaviti ostvarivati ambiciozne razvojne planove. 

Predsjednik Milanović obišao je prostorije Nanobita i razgovorao s njenim osnivačima i vlasnicima o njihovom poslovnom modelu. 

Ocijenio je i kako je sve što je vidio u Nanobitu fascinantno, ali i elitno, jer tu radi malo ljudi, puno zarađuju i orijentirani su na međunarodno tržište

Nanobit su prije nešto više od 12 godina u Zagrebu osnovali Alan Sumina i Zoran Vučinić, a Sumina je novinarima izjavio kako je ovo prvi posjet nekog visokorangiranog političara od kada su osnovani. 

Prenio je kako su predsjedniku pokazali što i kako rade i razgovarali o tome što planiraju za budućnost 

"U osam mjeseci od kako smo dobili nove vlasnike i dalje smo praktično samostalna tvrtka i sami o svemu odlučujemo. Od tada do sada smo zaposlili novih 30 ljudi te ih je sada ukupno oko 150, a i naše igre su u svijetu dodatno preuzimane pa se sada bližimo na ukupno 200 milijuna preuzimanja igara u svijetu", rekao je Sumina. 

Najavio je i da testiraju novu igru, ali pritom nije iznosio nikakve dodatnih detalje, kao i da su u 2020. godini ostvarili 410 milijuna kuna prihoda

Po tome su, ocjenjuje, zasigurno jedan od najvećih ICT izvoznika u Hrvatskoj. 

Vučinić je novinarima izjavio kako su zadovoljni posjetom predsjednika Republike te da su oni primjer da se i u Hrvatskoj može uspjeti bez ičega odnosno bez državne i druge pomoći. 

Ključne riječi

Komentara 9

HA
Hanok
18:34 01.06.2021.

20ak takvih? Kaj misli da je to samo tako?

Avatar Primarius
Primarius
18:52 01.06.2021.

Jel ostalo šta hrane...ono da se ne baci - samo pitam.

DU
Deleted user
21:45 01.06.2021.

Zoka poduzetnik obilazi firme I prenosi svoje poduzetničko iskustvo.Otvoril firmu za 20.000 kn, zaposlio samo sebe , prijavio se na min. plaću ( ~ 3.500,00 kn )tako da su davanja za socìjalno, mirovinsko I porezi min..A prostorije firme u zgradi Plinacro kod Kovačeviča. I to nakon premijerskog mandate. I sad gleda u oči ove mlade ljude ? Svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije