Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.11.2014. u 12:00

Nemojmo sitničariti, pa to je samo nekoliko stotina milijuna kuna više ili manje

Zoran Milanović, hrvatski premijer, prema svjedočenju svojih suradnika, nije pretjerano zainteresiran za detalje državnog proračuna, ali u utorak je nadmašio sam sebe. Za posjeta češkom premijeru Sobotki izjavio je kako Vlada planira predstaviti prijedlog proračuna „s bitno manjim deficitom od 12 milijardi kuna“. Istoga dana Milanovićeva vlada objavila je prijedlog proračuna za 2015. prema kojem bi deficit trebao biti 12,2 milijarde kuna, što je još uvijek više, a ne „bitno manje“ od 12 milijardi kuna. Nemojmo sitničariti, pa to je samo nekoliko stotina milijuna kuna više ili manje.

Hrvatski zavod za zapošljavanje najviše poticaja dao sam sebi

Ankica Paun Jarallah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, može se pohvaliti da je upravo HZZ povukao najviše sredstava za poticanje zapošljavanja koja isplaćuje isti taj HZZ. Riječ je o poznatom programu državno poticanog „volontiranja“ u sklopu kojeg je biro za zapošljavanje zaposlio 117 mladih osoba i za to isplatio državi 420.400 kuna, što je više od svih ostalih korisnika programa. Glavno da se novac okreće, makar iz državnih fondova u državne fondove.

Grčić i dalje uvjeren da stvari idu u dobrom pravcu

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, izjavio je nakon jedanaest kvartala s uzastopnim gospodarskim padom da „stvari idu u dobrom pravcu“. Idu, utoliko što se bliži kraj mandata Vlade u kojoj se on brine o gospodarstvu.

Mrsić prozvan da si je napumpao partijski staž

Mirando Mrsić, ministar rada, silno se naljutio na stranačkoj svečanosti u ponedjeljak na kojoj su prvoborcima SDP-a podijeljene plakete za dugogodišnji politički rad. Kada je došao red na Mrsića, uručena mu je plaketa 10+ uz obrazloženje da je u stranci od 2000. godine. Mrsić je tražio ispravak uvjeravajući da je član SDP-a od 1997. pa je nakon inzistiranja dobio plaketu 15+ koju je i želio. Jutarnji piše da tu priči nije bio kraj jer je incident potaknuo druge članove da još jednom provjere partijsku arhivu pa su tako pronašli upisnicu koja dokazuje da je ministar ipak SDP-u pristupio 2000. godine, a ne tri godine prije kako “revizionist” Mrsić navodi u službenoj biografiji.

Komentara 1

Avatar Daruvar_
Daruvar_
13:44 13.11.2014.

Milanović i Karamarko, dva najmoćnija hrvatska političara, neviđeni su diletanti. Škegro je bio lopina, ali čovjek je neke stavri razumio. No ova dvojica potpuni su bezveznjaci. Užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije